Finastra maakt gebruik van Enigio voor verbeterde DLT-groei

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on mrt 25, 2021
  • Finastra heeft Enigio geïntegreerd om de groei van DLT te verbeteren.
  • Beide ondernemingen zullen middelen delen en hun economisch voordeel binnen de industrie verbeteren.
  • Volgens de bedrijven zijn de voordelen enorm, zoals betere bescherming tegen fraude.

Finastra, leverancier van oude financiële software, heeft Enigio geïntegreerd in zijn Fusion Trade Innovation om gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken om digitale originele documenten te beheren.

Met deze integratie is er geen behoefte aan een documentrepository of een centraal register. Een ander voordeel van de integratie is de mogelijkheid om ongeveer 91% te besparen op bezits- en beheerkosten dankzij een efficiëntie van 82% bij de belastinguitvoering.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien duurt de verwerkingstijd voor een enkel document doorgaans gemiddeld 14 dagen. Maar het zal door de integratie een verbetering van enkele uren zien. Beide bedrijven zullen middelen delen en hun economisch voordeel binnen de industrie verbeteren.

Eerder kondigde Finastra aan dat het op 25 maart zijn eerste virtuele “Finastra talks trade” zal organiseren, die nu aan de gang is. Het webinar biedt zijn partners en andere vooraanstaande financiële instellingen, met discussies over vitale onderwerpen in de handel in de regio.

Een unieke applicatie van andere DLT-protocollen

Het partnerbedrijf Enigio maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) om een digitaal origineel document op te stellen waarvan de wettelijke rechten nog steeds voorbehouden zijn aan de eigenaar. In andere DLT-toepassingen worden de digitale gegevens opgeslagen in een blockchain. Maar voor deze toepassing wordt het weergegeven door een bestand met behulp van een cryptografische audittrail. Dit maakt het uniek ten opzichte van andere vergelijkbare DLT-applicaties.

Een trace.original document is juridisch bindend voor veel eigendomsdocumenten en verhandelbare instrumenten zoals handelingen, orderbriefjes en handelsgaranties.

Het digitaal geavanceerde PDF document kan gemakkelijk worden verwerkt en overgedragen op verschillende digitale systemen.

Enorme integratievoordelen

Verouderde processen zijn meestal omslachtig en duur voor banken. Ze hebben veelzijdige controles nodig om de taken effectief te verzachten. Maar de integratie van Fusion Trade Innovation en Enigio trace:original biedt alle voordelen van digitalisering. Beide bedrijven verwachten machineleesbaarheid en directe verwerking voor kortere doorlooptijden voor onderhoud en snellere doorlooptijden.

Het wordt nu heel gemakkelijk voor banken en andere financiële instellingen om traceerbare documenten te genereren. De voordelen zijn volgens de bedrijven enorm, waaronder meer bescherming tegen fraude, lagere kosten en meer efficiëntie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld