USD/CHF: Cup-and-handle patroon duidt op een klim naar 0.9400

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 25, 2021
  • Het USD/CHF paar heeft een cup-and-handle patroon gevormd.
  • De Zwitserse Nationale Bank heeft het rentetarief ongewijzigd gelaten.
  • De bank heeft zich er ook toe verbonden om in de markt te blijven ingrijpen.

De USD / CHF prijs steeg na het eerste rentebesluit van de Zwitserse Nationale Bank (SNB). Het steeg naar 0.9375, het hoogste niveau sinds 9 maart. Evenzo herstelden de EUR / CHF en GBP / CHF.

usd/chf
Zwitserse frank prijsactie

Rentebeslissing SNB

De SNB sloot haar tweedaagse bijeenkomst af en deed wat de meeste analisten verwachtten. Het besloot de rentetarieven ongewijzigd te laten op -0,75% – de laagste ter wereld – en beloofde de economie te blijven steunen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de Zwitserse frank aanzienlijk is verzwakt ten opzichte van de belangrijkste valuta’s, betreurde de bank dat de valuta overgewaardeerd blijft. Als voornamelijk exporterend land heeft een sterkere frank de neiging nadelige gevolgen te hebben voor hun industrieën.

De bank zei met name dat ze zich zou verbinden om indien nodig in te grijpen op de valutamarkt. Inderdaad, de bank heeft in 2020 meer dan $ 118 miljard uitgegeven om de frank te ondersteunen, het hoogste cijfer sinds 2012.

Het verwacht nu dat de inflatie van het land zal stijgen tot 0,2% in 2021 en 0,4% in 2022. Dit is een hogere voorspelling dan in de vorige vergadering en is voornamelijk te wijten aan de hogere prijzen van ruwe olie. Het verwacht ook dat de economie dit jaar tussen de 2,5% en 3% zal groeien, wat betekent dat de economie in de tweede helft van het jaar terug zal gaan naar het pre-pandemische niveau. De bank zei:

“Het economisch herstel is sinds oktober 2020 in een stroomversnelling geraakt in de nasleep van de tweede golf van de pandemie. De economische activiteit werd echter minder sterk beperkt in vergelijking met de eerste golf in het voorjaar van 2020.”

De USD / CHF prijs steeg ook vanwege de over het algemeen sterkere Amerikaanse dollar. De dollarindex steeg met 0,15% terwijl de valuta steeg ten opzichte van vergelijkbare valuta’s. Dit gebeurde terwijl de markt voor Amerikaanse staatsobligaties blijft wankelen. Vandaag is de rente op de tienjarige staatsobligatie gestegen tot 1,617%, terwijl de 30-jarige is gestegen tot 2,316%.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD / CHF prijs deze maand steeg naar een hoogste punt in meerdere maanden op 0.9375. Het wist vervolgens die winsten uit en daalde op 17 maart naar 0.9213. Het paar heeft nu enkele van de eerdere verliezen gewist en is bezig een cup-and-handle patroon te vormen. In onze gratis forex cursussen, zult u merken dat dit meestal een bullish voortzetting patroon. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar zal blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 0.9400.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld