BNK Busan Bank zal diensten bieden aan lokale cryptobeurzen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on mrt 26, 2021
  • Het besluit van de bank kwam voordat de wijzigingen in de wet van kracht werden.
  • Het primaire doel van de bank zijn kleine en middelgrote cryptobeurzen zonder echte accounts.
  • Zuid-Korea heeft de rapportagetijd voor cryptobeurzen verlengd.

De BNK Busan Bank, een gerenommeerde Zuid-Koreaanse bank, is van plan bankdiensten aan te bieden aan lokale cryptobeurzen. De bank maakte dit nieuws bekend door middel van een officiële aankondiging op 23 maart en merkte op dat ze had besloten de cryptowateren te testen voorafgaand aan de implementatie van wijzigingen in de Specific Financial Information Act op 25 maart. Naar verluidt zullen deze wijzigingen alle cryptobeurzen verplichten om hun real-name accounts te gebruiken.

Volgens de aankondiging brachten de afdelingen Digitale Strategie en Witwaspreventie van de bank op 24 maart een bezoek aan de NH Nonghyup Bank in Seoul om erachter te komen wat haar algemene mandaat was om rekeningen met echte naam uit te geven op virtuele valuta beurzen. Naar verluidt heeft NH Nonghyup Bank een transactiepartnerschap met twee toonaangevende Zuid-Koreaanse beurzen, namelijk Bithumb en Coinone.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de publicatie wil BNK Busan Bank samenwerken met grote beurzen die al echte accounts hebben. Het primaire doelwit zijn echter kleine en middelgrote beurzen in het land, die geen beveiligde accounts met echte naam hebben. Deze omvatten Copax, Gdak en Huobi Korea. Op dit moment zijn de enige beurzen om deze prestatie te bereiken Bithumb, Coinone, Upbit via een alliantie met K-Bank, en Kobit via een samenwerking met Shinhan Bank.

Een periode van zes maanden om orde op zaken te stellen

Terwijl de Special Money Act voorheen gericht was op grote cryptobeurzen, verplichten de wijzigingen ervan dat zelfs de kleine en middelgrote spelers in de sector echte bankrekeningen moeten krijgen. Afgezien hiervan zullen ze moeten rapporteren aan de relevante overheidsinstanties en ervoor moeten zorgen dat hun operaties legaal zijn. Om als bedrijfsexploitant te kunnen rapporteren, moeten de beurzen ook beschikken over een Information Security Management System (ISMS) certificaat.

Om elke speler in de branche de mogelijkheid te bieden zijn zaken op orde te krijgen, heeft de Zuid-Koreaanse regering de rapportageperiode verlengd tot 24 september. Dit betekent dat kleine en middelgrote cryptobeurzen real-name accounts moeten aanmaken voordat deze tijd verstrijkt.

In reactie op de mogelijkheid die deze wijziging creëert, zei een directeur van BNB Busan Bank:

Nu er een nieuwe markt opengaat met de implementatie van het herziene wetsvoorstel met betrekking tot bijzondere belangen, is het nog maar een stap om te beoordelen of men al dan niet tot de markt toetreedt. We zullen in alle ernst door kunnen gaan met de zaken.

BNK Busan Bank is van mening dat een onderneming in cryptovaluta gunstig zou zijn voor haar bedrijf. De bank wees erop dat het partnerschap van de K-Bank met Upbit haar deposito’s en spaartegoeden met meer dan £ 1.283.171.339,6 zag toenemen na de snelle stijging van BTC in februari.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld