GBP/USD: Pond onder druk door zwakke Britse verkoopcijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mrt 26, 2021
  • De GBP/USD daalde licht na de zwakke detailhandelsverkopen in het VK.
  • De totale detailhandelsverkopen daalden in februari met 3,7% op jaarbasis.
  • Het zal reageren op de persoonlijke uitgaven en inkomensgegevens van de VS.

De GBP / USD prijs daalde na de relatief zwakke verkoopcijfers in het VK op vrijdag. Het handelt op 1,3758, wat 0,70% boven het dieptepunt van deze week op 1,3670 is.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Verkoopcijfers in de detailhandel in het VK

Deze week heeft het Office of National Statistics (ONS) verschillende belangrijke economische cijfers uit het VK gepubliceerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dinsdag leverde het statistiekbureau de relatief sterke werkgelegenheidscijfers in het VK, waaruit bleek dat het totale werkloosheidspercentage in januari daalde tot 5,0%. Dit was een betere prestatie gezien het feit dat het land in de loop van de maand een nationale lockdown heeft ingevoerd.

Woensdag publiceerde het bureau zwakke inflatiecijfers in het VK. De headline en core CPI van het land daalden licht, voornamelijk vanwege de zwakke kleding- en autoprijzen.

En op vrijdag publiceerde het bureau de relatief zwakke detailhandelsverkopen in het VK. In totaal zijn de totale detailhandelsverkopen in februari met 2,1% gestegen, na een daling met 8,2% in januari. Deze stijging leidde tot een daling op jaarbasis van 3,7%, wat slechter was dan de mediane schatting van 3,5%.

Tegelijkertijd stegen de kernverkopen met 2,4% na een daling met 8,8% in januari. Ze daalden met 1,1% op jaarbasis.

De lichte verbetering was te danken aan de non-foodwinkels, waarvan het volume met 16,2% toenam, terwijl de kledingretailers een terugval van 50,4% noteerden. Omdat het land gesloten was, moesten de kledingprijzen dalen vanwege de zwakke vraag.

Dit zal waarschijnlijk veranderen als de regering later dit jaar begint met het afbouwen van de lockdown. Het belangrijkste is dat het aandeel van onlineverkopen is gestegen tot 36,1%, het hoogste punt ooit.

Later op vrijdag zal de GBP / USD reageren op de laatste persoonlijke uitgaven- en inkomensgegevens uit de VS. Economen verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat het persoonlijk inkomen in februari met 7,3% is gedaald, terwijl de uitgaven met 0,7% zijn gedaald.

GBP/USD technische prognose

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De GBP / USD prijs daalde licht na de laatste verkoopcijfers in het VK. Op de 3-uur grafiek blijft het paar iets onder het belangrijke weerstandsniveau op 1.3780, wat het laagste niveau was op 5 maart. De Awesome Oscillator blijft boven het neutrale level terwijl de prijs iets boven de voortschrijdende gemiddelden ligt. U kunt onze gratis forex trading cursus bekijken voor details over het gebruik van deze indicatoren. Daarom is er naar mijn mening, na het vormen van een dubbele bodem op 1.3670, een mogelijkheid dat het paar zal blijven stijgen,

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld