Microsoft lanceert v1 van ION, een identiteitsplatform op het mainnet van BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde en geluk… read more.
on mrt 28, 2021
  • Deze lancering komt volgens Microsoft na vier jaar ontwikkeling.
  • Microsoft heeft ook een knooppunt in zijn productie-infrastructuur geïmplementeerd.
  • Microsoft is optimistisch over het gebruik van de blockchain voor identiteit.

Computersoftwaregigant Microsoft heeft een gedecentraliseerd identificatienetwerk (DID) op het netwerk van Bitcoin geïmplementeerd. De organisatie onthulde dit nieuws via een blogpost op 25 maart en merkte op dat de lancering van haar eigen blockchain gebaseerde identiteitsplatform genaamd ION komt na vier jaar werk. Naar verluidt is dit platform bedoeld om individuen en bedrijven te helpen nieuwe zakelijke kansen te creëren door ze centraal te stellen in applicaties, diensten en digitale beurzen die hun dagelijks leven mogelijk maken.

Volgens de blogpost heeft Microsoft een ION knooppunt uitgerold naar zijn productie-infrastructuur om het nieuwe netwerk te ondersteunen. Het bedrijf werkt samen met andere bedrijven en organisaties om extra knooppunten op te zetten. Volgens Microsoft antwoordt ION rechtstreeks aan zijn gebruikers, aangezien het niet afhankelijk is van vertrouwde partijen, validators of governance-tokens. ION is een open, toestemmingsloos systeem. Als zodanig kan iedereen een knooppunt runnen en het netwerk helpen versterken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Onder de toepassingen van ION DID’s vermeldde Microsoft dat gebruikers ze kunnen gebruiken om verifieerbare gegevens te verstrekken. Dit zijn onder meer diploma’s, lidmaatschapskaarten en kaartjes voor evenementen.

Er is nog meer werk aan de winkel

Microsoft verklaarde de volgende stap na de lancering van ION v1 en zei dat het nu probeert te werken aan het optimaliseren van de ION-node-implementatie en het integreren van andere vitale functies in het netwerk. Deze omvatten het bieden van een lichte knooppuntconfiguratie om de bediening van knooppunten eenvoudig te maken, ondersteuning voor Ed25519- en BLS12-381 sleutels toe te voegen en het mogelijk maken van query’s op de gedecentraliseerde DID-directory van ION op basis van het DID-type.

Het bedrijf erkent dat de lancering van ION v1 een grote stap is en beweerde dat de implementatie van het netwerk de eerste stap is in een reis van duizend mijl.

Hoewel Microsoft optimistisch is over het gebruik van de blockchain voor identiteitsdoeleinden, blijft deze beter behouden wat betreft ander blockchain-gebruik, vooral als het gaat om het uitgeven van valuta.

Tijdens een onlineconferentie die werd georganiseerd door de Bank for International Settlements, zei Microsoft president Brad Smith:

De geldhoeveelheid moet bijna uniek worden beheerd door een entiteit die verantwoordelijk is voor het publiek en eigenlijk alleen denkt aan het algemeen belang, en dat betekent regeringen. Ik ben zelf geen grote fan van het aanmoedigen of vragen of willen dat we deelnemen aan de uitgifte van valuta.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld