Bears blijven de goudprijs onder controle houden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mrt 29, 2021
  • De goudprijs blijft in een bearmarkt onder druk van de sterkere Amerikaanse dollar.
  • Stijgende COVID-19 gevallen in de VS en Europa bieden ondersteuning aan het metaal.
  • Goud wordt verhandeld binnen een krap bereik.

De goudprijs blijft onder druk staan nu de economie van de VS doorgaat op weg naar volledig herstel. Op de sessie van maandag daalde het edelmetaal met 0,36% om te verhandelen op 1.726,47. Ter vergelijking: de dollarindex steeg met 0,07% tot 92,80.

Hoewel de prijs een consolidatiepatroon vertoont, handelt het nog steeds dicht bij het hoogste niveau sinds november 2020. Met name een sterkere dollar creëert een ongunstig klimaat voor de goudprijs. De versoepeling van de rente op Amerikaanse staatsobligaties bood echter enige steun aan de goudprijs. Maandag stond het rendement op 10-jaars obligaties op 1,655, een daling van 1,05%. Dit is een daling van ongeveer 1,0 ten opzichte van het record medio maart.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bovendien hebben de stijgende COVID-19 gevallen de aantrekkelijkheid van goud als een veilige haven weten te behouden. Johns Hopkins University heeft aangegeven dat de VS vrijdag 77.339 extra gevallen registreerde. Dit was een stijging van meer dan 10% ten opzichte van het 7 dagen gemiddelde. Vorige week donderdag steeg het aantal gehospitaliseerde personen terug tot meer dan 40.000 na voor het eerst in 5 maanden onder dit belangrijke punt te zijn gezakt. Bovendien heeft de derde golf van de ziekte een aanzienlijke impact gehad op Italië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en het Europese continent in het algemeen.

Voor beleggers die goud willen verhandelen, zal de waarde van het edelmetaal waarschijnlijk extra onder druk komen te staan door het voorstel om een extra bestedingspakket van $ 3 biljoen te betalen. Als het voorstel goedkeuring krijgt van de Amerikaanse wetgevers, zal het het voortdurende herstel van de Amerikaanse economie en de verdere versterking van de dollar vergemakkelijken.

Goudprijs technische vooruitzichten

De vooruitzichten voor de goudprijs blijven bearish aangezien het blijft handelen in het dalende kanaal. Op de 2-uurs grafiek ligt de prijs onder het kortetermijn 50 dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde en de langetermijn 200-dagen EMA. Zolang het metaal onder de langetermijn EMA handelt, zullen de bearish vooruitzichten blijven bestaan.

In de afgelopen twee weken lag de goudprijs tussen de $ 1.721 en $ 1.747. Omdat het onder druk blijft staan van de sterkere Amerikaanse dollar, zal de range gebonden handel worden voortgezet. Aan de bovenkant zal het waarschijnlijk weerstand vinden rond $ 1.750. Een beweging voorbij dit punt valideert een opwaartse trend. Aan de andere kant zal het ondersteuningsniveau $ 1.720 bedragen. Als het lukt om aan de onderkant uit te breken, zullen de bears $ 1.700 testen.

Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld