Ruwe olieprijs: zal de OPEC+ meeting een stijging van opleveren?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 1, 2021
  • De prijs van ruwe olie wordt ondersteund door de beter dan verwachte voorraden.
  • Het Joint Technical Committee heeft zijn prognose voor de vraag naar olie met 300.000 bpd verlaagd.
  • WTI- en Brent futures stegen met 0,59% en 0,76%.

De prijs van ruwe olie is voor de tweede opeenvolgende sessie afhankelijk van het bereik. Investeerders zijn gefocust op het OPEC+ besluit over olieproductie, volgend op de vergadering van morgen. Bovendien heeft EIA beter dan verwachte cijfers vrijgegeven over Amerikaanse olievoorraden. Brent futures stijgen met 0,59% tot $ 64,52. Bovendien stegen WTI futures met 0,76% om te verhandelen tegen $ 60,83.

Ruwe olieprijs

Amerikaanse voorraden ruwe olie

De prijs van ruwe olie reageert op de EIA gegevens over de wekelijkse olievoorraden. Volgens de overheidsinstantie is de hoeveelheid ruwe olie in opslag de afgelopen week met 876.000 vaten gedaald. Analisten hadden 107.000 vaten verwacht. Bovendien daalden de benzinevoorraden met 1,735 miljoen vaten,wat beter is dan de voorspelde 730.000 vaten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name de reactie van de markt op deze beter dan verwachte cijfers was nogal gematigd. Dit komt doordat investeerders die olie willen verhandelen, meer gefocust zijn op de OPEC+ vergadering van morgen voor een breder beeld van de prijsbewegingen van ruwe olie.

OPEC+ meeting

De focus van beleggers op de OPEC+ meeting van donderdag ligt grotendeels achter de range gebonden handel voor de prijs van ruwe olie. Woensdag verlaagde het Joint Technical Committee zijn prognose voor de groei van de wereldwijde vraag naar olie. De aanpassing komt omdat de wereld blijft worstelen met de COVID-19 pandemie. Volgens de commissie, het adviesteam van OPEC+, zal de vraag dit jaar met 5,6 miljoen bpd toenemen. Het cijfer vertegenwoordigt een daling van 300.000 bpd ten opzichte van de eerdere prognose.

WTI technische vooruitzichten

$62 blijft het te verslaan weerstandsniveau voor WTI futures. De prijs van ruwe olie handelt al twee weken onder dit punt. Na te hebben geprobeerd de $ 62 te overtreffen op de sessie van dinsdag, is de prijs terug naar een smaller bereik gezakt. In de afgelopen twee dagen is de grondstof tussen de $ 60 en $ 61,24 gebonden. Om 15.30 GMT was de benchmark voor Amerikaanse olie met 0,76% gestegen tot $ 60,83.

De prijs van ruwe olie zal waarschijnlijk onder de $ 62 blijven, aangezien investeerders wachten op de OPEC+ bijeenkomst. Als de bulls erin slagen de prijzen omhoog te duwen, testen ze het psychologische niveau van $ 65. Deze vooruitzichten zijn ongeldig als de bears het ondersteuningsniveau van $ 60 naar beneden kunnen doorbreken. Als ze slagen, is het volgende doel het vorige dieptepunt van $ 57,20.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld