USD/CHF ziet een rally na een zwakke Zwitserse CPI-boost

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on apr 1, 2021
  • De USD/CHF prijs herstelde zich na de zwakke Zwitserse inflatiecijfers.
  • De gegevens duiden erop dat de Zwitserse rentetarieven langer laag zullen blijven.
  • Dit heeft geleid tot een carry-handelsmogelijkheid tussen USD en CHF.

De USD / CHF prijs herstelde zich voor de derde opeenvolgende maand toen de markt zich concentreerde op de carry-handelsmogelijkheid tussen de dollar en de Zwitserse frank. Het wordt verhandeld op 0,9455, wat meer dan 8% hoger is dan het dieptepunt van 0,8760 aan het begin van het jaar.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Verkoop van de Zwitserse frank

De Zwitserse frank is sterk gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar, vooral vanwege de relatief hoge Amerikaanse obligatierente. Deze week steeg het rendement op de 10-jaars obligatierente tot een hoogste punt in 16 maanden van 1,76%. Andere rendementen stegen naarmate de uitverkoop van obligaties versnelde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De uitverkoop is gebeurd vanwege de verwachting dat de Federal Reserve van mening zal veranderen over gemakkelijk geld als de inflatie stijgt.

Bovendien heeft de VS in het eerste kwartaal al meer dan 2,8 biljoen dollar aan stimuleringsmaatregelen geboden. En gisteren kondigde Joe Biden nog een infrastructuurpakket van meer dan $ 2 biljoen aan dat het land zal helpen zijn wegen en bruggen te upgraden. Het geld zal ook worden gebruikt om onderzoek en ontwikkeling (O&O) te financieren en de breedbanddekking uit te breiden.

Daarom is het USD / CHF paar gestegen nu beleggers zich concentreren op de carry-handelsmogelijkheid. Dit is een situatie waarin investeerders lenen uit landen met een lagere opbrengst en investeren in landen met een hogere opbrengst. Vorige week heeft de Zwitserse Nationale Bank (SNB) vastbesloten om de rentetarieven op de huidige – 0,75% te houden in een poging de economie te ondersteunen. Dit maakt Zwitserland het land met de laagste tarieven wereldwijd.

Vandaag vrijgegeven gegevens toonden aan dat de tarieven van het land langer lager zouden kunnen blijven. De Zwitserse consumentenprijsindex (CPI) steeg van 0,2% in februari naar 0,3% in maart. Dit was lager dan de mediane schatting van 0,4%. Op jaarbasis daalde de CPI in maart met 0,2%. Dit is substantieel lager dan de SNB-doelstelling van 2,0%.

USD/CHF voorspelling

USD/CHF technische grafiek

Het USD / CHF paar vertoonde een sterke opwaartse trend, zoals te zien is in de dagelijkse grafiek hierboven. De prijs is erin geslaagd om boven het 50% Fibonacci-retracementniveau te komen en nadert nu het 61,8% niveau. Het paar is ook boven het belangrijke weerstandsniveau op 0.9373 gestegen en ligt boven het 25 en 50-dagen moving average.

De Relatieve Sterkte Index is ook opgeschoven naar het overboughtniveau van 70. Daarom zal de USD / CHF op korte termijn blijven stijgen nu forexbeleggers zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 0.9600. Een daling onder het retracementniveau van 50% op 0.9320 maakt de voorspelling ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld