DXY vormt cup-and-handle patroon na NFP gegevens

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 3, 2021
  • De dollarindex heeft een cup-and-handle patroon gevormd op de dagelijkse grafiek.
  • Het Bureau of Labor Statistics publiceerde sterke werkgelegenheidscijfers.
  • De economie zorgde voor meer dan 516.000 banen.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) ligt op schema voor de derde opeenvolgende wekelijkse winst na de laatste gegevens van de Amerikaanse non-farm payrolls (NFP). Het wordt verhandeld tegen $ 92,85, wat dit jaar 4,2% boven het laagste niveau is.

Dollar index
Dollarindex grafiek

Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten

De Amerikaanse regering heeft veel vooruitgang geboekt bij het afleveren van vaccinaties. Het land heeft meer dan 100 miljoen, of een derde van de totale bevolking, ingeënt. En de regering verwacht de komende maanden de totale bevolking te vaccineren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan zijn veel staten begonnen te heropenen, wat heeft geleid tot meer werkgelegenheid. Dat blijkt uit de laatste werkgelegenheidscijfers van het Amerikaanse statistiekbureau. Het bureau zei dat de Amerikaanse economie in maart meer dan 916.000 banen heeft toegevoegd, na meer dan 465.000 in de voorgaande maand.

Deze stijging hielp het werkloosheidspercentage naar 6,0% te brengen ten opzichte van de 6,2% van de vorige maand. Dat was het laagste werkloosheidspercentage sinds het uitbreken van de pandemie. In haar recente rentebesluit zei de Federal Reserve dat ze verwacht dat de rente in 2022 terug zal gaan naar het pre-pandemische niveau van 3,8%.

Ondertussen steeg het gemiddelde aantal uren per week tot 34,9 in vergelijking met de vorige 34,6, terwijl het gemiddelde uurloon op jaarbasis met 4,2% toenam.

De Amerikaanse dollarindex stijgt ook nu forexbeleggers reageren op de prestaties van de Amerikaanse obligatiemarkt. Na deze week gestegen te zijn tot het hoogste punt in 16 maanden, is het rendement op 10-jaars obligaties van de benchmark gedaald tot 1,67%. Het rendement op 30 jaar is gedaald tot 2,33% terwijl het rendement op 5 jaar is gedaald tot 0,90%.

Deze prestatie vond plaats nadat Joe Biden een infrastructuurpakket van $ 2,3 biljoen onthulde. Het wetsvoorstel zal middelen bevatten om wegen en bruggen te bouwen en de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling te stimuleren. Het prijskaartje van $ 2,3 biljoen was lager dan de verwachte $ 3 biljoen.

Technische prognose van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index
Amerikaanse dollarindex grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de dollarindex de laatste tijd een sterke opwaartse trend vertoont. Het is verplaatst van het laagste punt van vorig jaar van $ 89,19 naar $ 92,86 van vandaag. Op de dagelijkse grafiek vormt de prijs een cup-and-handle patroon dat in rood wordt weergegeven. Het hoogste punt van het bekerpatroon is $ 94,30, terwijl de prijs boven de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA) is gestegen. Het is ook boven de Ichimoku-wolk verhuisd. De index zal daarom blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op de bovenkant van de cup op $ 94,30.