Cardano werkt met Scantrust aan een supply chain oplossing

Geschreven door: Jinia Shawdagor
april 8, 2021
  • De oplossing is de eerste die Cardano's metadata commercieel gebruikt.
  • Cardano en Scantrust werken samen met Baia's Wine voor de PoC-implementatie.
  • Het is bedoeld om de verspreiding van namaakproducten op de wereldmarkt onder controle te krijgen.

De Cardano Foundation heeft via een partnerschap met Scantrust een nieuwe oplossing voor traceerbaarheid en bestrijding van namaak in de toeleveringsketen uitgerold, “Cardano-Scantrust”. Naar verluidt zullen Cardano-Scantrust merkeigenaren genieten van de voordelen die worden geboden door de fysieke, beveiligde QR-codes van Scantrust voor gerichte datafuncties en traceerbaarheid. Het biedt hen ook toegang tot de snelheid en lage kosten van Cardano’s blockchain voor het traceren van toeleveringsketens en het indekken tegen vervalsingen.

Volgens het persbericht werd de Cardano-Scantrust voor het eerst onthuld in december vorig jaar. Naar verluidt zal een in Georgië gevestigde ambachtelijke wijnproducent, Baia’s Wine, zich bij Cardano en Scantrust voegen voor de Proof-of-Concept (PoC) integratie van de oplossing in zijn toeleveringsketen. Baia’s Wine wordt gesteund door drie generaties deskundige wijnmakers en is een familiebedrijf dat zijn wijn momenteel exporteert naar meer dan 12 landen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de bovenstaande deal zal de Cardano-Scantrust oplossing metadata van de Cardano blockchain samenvoegen met onderscheidende en traceerbare QR-codes van Scantrust. Het zal deze informatie vervolgens insluiten in de wijnflessen van Baia, die bedoeld zijn voor internationale markten. Door deze toevoeging kunnen de wijnkopers duidelijke gegevens over hun dranken krijgen, aangezien de relevante informatie zal worden toegevoegd in elke fase van de toeleveringsketen van de wijn.

Baanbrekend

De proof-of-concept implementatie met Baia’s Wine was de eerste keer dat Cardano’s metadata commercieel werd gebruikt. Om deze prestatie te bereiken, heeft Cardano een verificatie-oplossing ontwikkeld die het gebruik van de Cardano blockchain als openbaar auditplatform mogelijk maakt. Door dit te doen, maakt de oplossing een veilige registratie van supply chain gegevens en authenticatie van de oorsprong van producten mogelijk. Bovendien maakt de oplossing verificatie mogelijk van organisaties die betrokken zijn bij de toeleveringsketen.

In een reactie op deze ontwikkeling zei Nathan Anderson, CEO van Scantrust, dat de synergie tussen het verbonden goederenplatform van Scantrust en de transactionele metadata van Cardano merkeigenaren in staat zou stellen om consumenten transparante, maar toch gemakkelijke toegang te bieden tot de oorsprong van de producten die ze kopen. Volgens hem zal dit het vertrouwen van de consument helpen vergroten bij het kopen van artikelen.

Dit nieuws komt nadat de Internationale Kamer van Koophandel had voorspeld dat namaakgoederen en piraterij de wereld volgend jaar £ 3,04 biljoen zullen kosten. Dit zal gevolgen hebben voor veel mensen, aangezien de meeste consumenten er niet zeker van kunnen zijn dat de goederen die ze kopen echt zijn.