Riksbank voltooit de eerste fase van zijn digitale valuta proef

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on apr 8, 2021
  • Volgens Riksbank presteerde de blockchain goed in de eerste testfase.
  • Riksbank streeft ernaar de blockchain verder te onderzoeken.
  • De bank en Accenture maken zich op om door te gaan met de tweede fase van het testen van e-kronen.

Riksbank, de centrale bank van Zweden, heeft het eerste deel van zijn digitale valuta experiment voltooid. De autoriteit maakte dit nieuws bekend door middel van een rapport en merkte op dat het een aantal ernstige problemen tegenkwam die het moet aanpakken voordat Zweden de e-kroon kunnen gebruiken voor dagelijkse aankopen. Daartoe is de bank van mening dat ze de blockchain verder moet onderzoeken om ervoor te zorgen dat ze retailaankopen veilig kan afhandelen.

Volgens het rapport bleek uit de eerste fase van de pilot dat de blockchain voldoet aan de prestatiebehoeften om e-krona te ondersteunen. De bank merkte echter op dat de technologie deze prestatie behaalde in een beperkte testomgeving. Om ervoor te zorgen dat de blockchain volledig in staat is om retailtransacties in een grootschalige retailopstelling af te handelen, is nader onderzoek nodig.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Riksbank maakte zich zorgen over schaalbaarheid en zei dat de blockchain de e-kroon moet kunnen ondersteunen, zodat het gebruik vergelijkbaar is met dat van contant geld. De bank beweert dat de e-kroon daartoe herleidbaar moet zijn. Bovendien moet de bank ook nieuwe tokens aanmaken om nieuwe transacties af te ronden. Tijdens het proces zal er een grote hoeveelheid informatie zijn, waarvoor een krachtig systeem nodig is.

Onverbiddelijk werken om alle feiten op een rijtje te krijgen

Met betrekking tot privacy zei Riksbank dat de blockchain in staat zou moeten zijn om te volgen hoe een enkele munt in transacties is gebruikt, in de aanloop naar de meest recente zonder privacyproblemen wanneer een gebruiker een digitale betaling doet. Aangezien de blockchain een volledig overzicht van eerdere transacties vereist om de authenticiteit van nieuwe te verifiëren, vragen de banken zich af of het in staat zal zijn om te voldoen aan de vereisten van het bankgeheim.

De bank zei:

De informatie in een e-kroon transactie over andere klanten en andere deelnemers dan de klanten en deelnemers die bij de transactie betrokken zijn, moet daarom zodanig worden beschermd dat het bankgeheim wordt gehandhaafd en dat er geen persoonlijke gegevens worden onthuld.

Riksbank voegde eraan toe dat het momenteel de omvang van de gegevens analyseert die is opgeslagen in de transactiegeschiedenis van e-kronen en of het om persoonlijke gegevens gaat. Bovendien werkt de bank eraan om erachter te komen hoeveel gegevens de Bank Secrecy Act informatie in overweging neemt.

Ondanks deze problemen, merkte de bank op dat ze met Accenture zou blijven samenwerken om de haalbaarheid van de lancering van e-krona te testen. Vooruitstrevend wil het duo in de tweede fase potentiële distributeurs van e-kronen introduceren. Hiermee hoopt Riksbank erachter te komen of de interne systemen van de distributeurs kunnen werken met het e-krona netwerk.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld