GBP/USD mikt op 1,3600, zelfs na de sterke huizenprijsindex

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on apr 9, 2021
  • Het GBP/USD paar zou zelfs na de sterke Halifax prijsindex kunnen blijven dalen.
  • De huizenprijzen stegen in maart met 6,5% doordat de vraag toenam.
  • Het paar zou kunnen blijven dalen vanwege de sterke Amerikaanse dollar.

De GBP / USD is voor de vierde opeenvolgende dag gedaald, zelfs na de robuuste huizenprijsindex in het VK. Het daalde tot 1.3670, het laagste niveau sinds 4 februari.

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

Het herstel van de Britse huizensector zet door

De Britse huizensector draait op volle toeren, geholpen door de relatief lage rentetarieven en overheidsstimulansen. Volgens Halifax, een bedrijf dat eigendom is van Lloyds Bank, stegen de huizenprijzen in maart met 1,1%, nadat ze in februari stabiel waren gebleven. Deze prestatie leidde tot een jaar-op-jaar groei van 6,5%, de snelste groei sinds juni vorig jaar.

Britse Halifax huizenprijsindex

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De woningbouwsector werd de afgelopen maanden geholpen door de Bank of England (BOE), die de rentetarieven tot recorddiepte heeft gebracht. Dit heeft hypotheekverstrekkers ertoe aangezet hun algemene tarieven te verlagen. Tegelijkertijd heeft de regering een aantal huisvestingsbelastingen afgeschaft om de sector te stimuleren. Bovendien vormen de consumentenuitgaven het grootste deel van de Britse economie.

Vóór de recente daling is de GBP / USD prijs gestegen vanwege het sterke herstel van de Britse economie. Terwijl de overheidsschuld enorm is gestegen, is het werkloosheidspercentage lager gebleven dan in andere landen. Het land is ook een leider in vaccinaties tegen het coronavirus. Het heeft al meer dan 30 miljoen mensen ingeënt in de aanloop naar de heropening van de economie.

Met name de GBP / USD daalt vanwege de sterke dollar. De dollar heeft zich hersteld ten opzichte van alle valuta’s in de dollarindex. Dit komt vooral door de stijgende obligatierendementen, aangezien beleggers prijzen in een sterker herstel van de Amerikaanse economie.

De inflatie van de economie van het land is gestegen tot 1,7%, terwijl het totale werkloosheidspercentage is gedaald tot 6,0%. Deze trend zal zich voortzetten naarmate de administratie van Biden een grote infrastructuurimpuls voorbereidt.

GBP/USD technische prognose

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De GBP / USD prijs daalde naar een dieptepunt in de loop van de dag van 1.3670 naarmate de dollar sterk bleef. Deze prijs is opmerkelijk omdat het paar daar eerder een aanzienlijke weerstand heeft gevonden. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen gezakt. Het bevindt zich ook onder de Ichimoku wolk, die als een bearish beweging wordt beschouwd. Het benaderde ook de tweede ondersteuning van de standaard draaipunten.

Hoewel een double-bottom patroon meestal een bullish signaal is, zal een doorbraak onder 1.3670 een overwinning zijn voor bears. Hierdoor blijft het paar dalen terwijl de bears zich richten op de derde ondersteuning bij 1.3600.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld