Koperprijs: zit een bullish breakout in het verschiet?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld is in… read more.
on apr 12, 2021
  • De koperprijs ligt tussen 393,53 en 410.
  • De voorzitter van de Fed heeft aangegeven dat de Amerikaanse economie verder zal groeien.
  • COVID-19 gevallen in de VS zijn de afgelopen twee weken in opkomst.

De koperprijs is gebonden aan een bereik, aangezien de zich herstellende Amerikaanse economie steun blijft bieden. De toenemende COVID-19 gevallen en de afwachtende aanpak voor het infrastructuurplan van Biden beperken de winst echter.

Koperprijs

De koperprijs blijft afhankelijk van het bereik onder invloed van bullish en bearish marktkrachten. Enerzijds heeft het gestage herstel van de Amerikaanse economie steun geboden aan het rode metaal. Zoals aangegeven door Fed’s voorzitter, Jerome Powell tijdens zijn zondagse interview met 60 Minutes, “zijn de vooruitzichten aanzienlijk verbeterd”. De gouverneur gaf verder aan dat de Amerikaanse economie nog verder zal groeien.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de VS zich op een gestaag pad naar herstel bevinden, zijn ze nog niet uit het bos. Met name COVID-19 gevallen zijn de afgelopen twee weken in opkomst. Bovendien reageert de markt spaarzaam op het infrastructuurplan van president Biden. Hoewel het de koperprijs kan verhogen, wachten investeerders die edelmetalen willen verhandelen af of het de benodigde goedkeuring krijgt van beleidsmakers.

Koperprijs technische vooruitzichten

De koperprijs verlaagt een deel van zijn winst na een daling eerder tijdens de sessie van maandag. Het rode metaal was met ongeveer 1,5% gedaald toen de markt reageerde op de hoge PPI-cijfers van de VS en China. De huidige daling van de waarde van de Amerikaanse dollar heeft haar echter enige steun geboden.

De koperprijs was op het moment van schrijven op 400,97, een stijging ten opzichte van het laagste punt in de loop van de dag van 398,28. Op een 3-uur grafiek handelt het onder de 50 en 200-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Naar mijn mening zal de prijs op korte termijn binnen het rechthoekige patroon tussen 393,52 en 410 blijven.

410 is een belangrijk weerstandsniveau waar de bulls voorbij moeten duwen om een opwaartse trend duidelijk te maken. Voorbij dat punt zijn de volgende weerstandsniveaus waar het metaal mee te maken zal krijgen 415,71 en 420. Aan de onderkant zijn de ondersteuningsniveaus om op te letten bij 393,52 en 390. Als de bears erin slagen de koperprijs voorbij 390 te duwen, zullen ze het laagste punt van één maand op ongeveer 384 testen.

Koperprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld