NZD/USD vormt een bearish vlag voor het RBNZ rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on apr 13, 2021
  • Het NZD/USD paar heeft een bearish vlagpatroon gevormd voor het RBNZ besluit.
  • Verwacht wordt dat de bank de rentetarieven ongewijzigd laat.
  • De bearish vlag duidt op een mogelijke bearish uitbraak.

De NZD / USD hangt rond het laagste niveau sinds november vorig jaar, vooruitlopend op het belangrijke rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Het wordt verhandeld op 0,7030, wat iets onder het laagste punt van vorig jaar op 0,6940 is.

New Zealand dollar
NZD/USD prijsactie

Preview van de RBNZ tariefbeslissing

De RBNZ begon dinsdag met haar tweede monetairbeleidsvergadering van het jaar, voorafgaand aan de publicatie op maandagochtend. Over het algemeen verwachten analisten dat de centrale bank de rentetarieven ongewijzigd laat op 0,25%, waar ze sinds vorig jaar zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Toch forextraders zal zich concentreren op de taal die de bank zal gebruiken in haar monetairbeleidsverklaring van één pagina. Met name zullen ze letten op de taal rond het kwantitatieve versoepelingsprogramma, waarbij de bank activa ter waarde van N$ 100 miljard koopt om de economie te ondersteunen. In dit programma koopt de bank staatsobligaties van lokale overheden.

Het RBNZ besluit komt in een belangrijke periode voor Nieuw-Zeeland. Ten eerste, terwijl het land de minste besmettingen en sterfgevallen registreerde, verliep het algehele herstel langzamer dan eerder werd verwacht. In maart toonden gegevens aan dat het BBP van Nieuw-Zeeland in het vierde kwartaal met 1,0% daalde, na een stijging met 13,9% in het voorgaande kwartaal.

Verder is de woningsector levendig gebleven. In februari stegen de mediane huizenprijzen met 23% tot N$ 780.000, wat de bezorgdheid uitte dat de situatie een zeepbel aan het creëren is. Deze groei is grotendeels te danken aan de lokale en internationale vraag die werd geholpen door de lage rentetarieven. Vorige week maakte de RBNZ plannen om in te grijpen op de vastgoedmarkt.

De RBNZ beslissing komt op een moment dat het NZD / USD paar licht is gedaald, omdat beleggers hogere rentetarieven in de Verenigde Staten koesteren. Na een stijging in 2020, is het paar met meer dan 6% gedaald ten opzichte van het hoogste punt sinds het begin van het jaar.

NZD/USD analyse

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

De dagelijkse grafiek laat zien dat het NZD / USD paar begin dit jaar daalde naar 0,6938. Deze prijs lag langs het retracementniveau van 23,6% van Fibonacci. Sindsdien is het neerwaartse momentum afgenomen en heeft het paar wat lijkt op een bearish vlagpatroon gevormd dat in groen wordt weergegeven. Het is ook iets onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden verschoven. Daarom zal het paar waarschijnlijk lager uitbreken, aangezien bearish investeerders zich richten op de retracement van 38,2% op 0,6700.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld