EUR/USD komt dichtbij een belangrijke weerstand

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 14, 2021
  • Het EUR/USD paar is opgeschoven naar een belangrijk weerstandsniveau.
  • Het paar herstelde zich na de sterke inflatiecijfers in de VS.
  • Analisten zijn van mening dat de huidige inflatoire druk tijdelijk is.

De EUR / USD prijs steeg naar het hoogste niveau sinds 18 maart, doordat forexbeleggers zich bleven concentreren op de recente inflatiecijfers in de VS. Ze richten zich ook opnieuw op de detailhandelsverkopen in de VS en de cijfers voor werkloosheidsuitkeringen die voor morgen zijn gepland. Het wordt verhandeld op 1.1960, dat is 2% boven het laagste niveau dit jaar.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen

De VS publiceerde gisteren relatief sterke inflatiecijfers. Uit de gegevens bleek dat de algemene consumentenprijsindex (CPI) is gestegen van 0,4% in februari naar 0,6% in maart.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit duwde op zijn beurt de stijging op jaarbasis naar 2,6%, een stijging ten opzichte van de vorige 1,7%. Het was de hoogste die het in bijna acht jaar is geweest. De kern-CPI steeg van 1,3% naar 1,6%.

Met name was het inflatiecijfer voor consumenten hoger dan de doelstelling van de Fed van 2,0%. De prestaties van de Amerikaanse dollar en de obligatierente geven echter een signaal af dat de markt onaangedaan is. De dollarindex zakte naar het laagste niveau sinds maart, terwijl het rendement op 10-jaarsobligaties daalde tot 1,63%. Vorige week steeg het benchmarkrendement tot 1,76%.

Deze prestatie is voornamelijk te wijten aan het feit dat de markt verwacht dat het huidige inflatoire regime tijdelijk zal zijn. Bovendien zal de impact van het recente stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen binnenkort beginnen te vervagen. Ook is de prijs van ruwe olie gedaald tot onder het hoogste punt sinds het begin van het jaar en zal het vastlopen in Amerikaanse havens beginnen af te nemen.

Vooruitblikkend zal de EUR / USD reageren op een toespraak van Jerome Powell. Afgaande op zijn recente verklaringen, zal hij zich waarschijnlijk ertoe verbinden de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid intact te laten. Donderdag zal het paar reageren op de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen en cijfers over werkloosheidsuitkeringen. Economen verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de totale verkoop vorige maand met 5,0% is gestegen na een daling met 3% in februari. Ze zien ook meer dan 700.000 Amerikanen aanvragen voor werkloosheid.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD
EUR/USD technische analyse

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR / USD paar de laatste tijd een sterke opwaartse trend vertoont. Deze week kwam het boven het Fibonacci-retracementniveau van 61,8% uit. Het ligt boven de voortschrijdende gemiddelden van 15 en 25 dagen. Verder is het paar boven het in zwart weergegeven bullish wimpelpatroon gestegen. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op het retracementlevel van 50% op 1.2025. Een daling tot onder de belangrijke steun op 1.1850 betekent echter dat er nog meer bears op de markt zijn.