USD/SGD: Dit is waarom de Singaporese dollar zojuist steeg

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 14, 2021
  • Het USD/SGD paar daalde onder de belangrijkste ondersteuning.
  • De economie groeide in het eerste kwartaal terug naarmate de heropening doorging.
  • Het paar daalde ook vanwege de zwakkere Amerikaanse dollar na de inflatiecijfers in de VS.

De USD / SGD prijs daalde onder een belangrijk ondersteuningsniveau na de relatief sterke Singapore BBP gegevens en de algehele bullish valuta’s van opkomende markten. Het daalde naar 1.3370, het laagste niveau sinds 5 maart.

USD/SGD prijsactie

Singapore BBP gegevens

Singapore heeft het relatief goed gedaan tijdens de coronaviruspandemie. Het land had minder infecties en sterfgevallen en de vraag naar zijn producten hielp de economie in stand te houden. Bovendien hielp de nabijheid van China in een tijd van oplopende spanningen meer internationale bedrijven naar het land te trekken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het USD / SGD paar daalde vandaag nadat het statistische bureau van het land de laatste BBP-cijfers publiceerde. Uit voorlopige gegevens bleek dat de economie in het kwartaal met 0,2% steeg, na een daling met 2,4% op jaarbasis. Deze toename was beter dan de mediane schatting van een inzinking van 0,2%. De economie steeg op kwartaalbasis met 2,0%.

Deze groei was te danken aan een verbetering van 3,3% van de goederenverwerkende sector die met 3,3% steeg. Het werd gedeeltelijk gecompenseerd door de dienstenproducerende industrieën die met 1,2% terugliepen. Diensten hadden het moeilijk omdat sectoren als groothandel en detailhandel en accommodatie- en voedseldiensten zich nog moeten herstellen van de pandemie.

Het USD / SGD paar daalde ook vanwege de algehele sterkte van valuta’s van opkomende markten. De MSCI Emerging Market Currency index steeg vandaag vanwege het aanhoudende risico op sentiment. Dat gebeurde als reactie op de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) die gisteren werden vrijgegeven. Uit de gegevens bleek dat de totale CPI steeg tot 2,6%, het hoogste niveau in bijna acht jaar.

Hoewel dit cijfer boven de doelstelling van de Fed van 2,0% lag, zijn analisten van mening dat de huidige inflatiedruk tijdelijk is. Dat komt doordat de olieprijzen zich beginnen te stabiliseren, terwijl de aanhoudende blokkering in Amerikaanse havens tijdelijk zal zijn. Ook zullen de effecten van de recente stimulus beginnen af te nemen.

Technische prognose USD/SGD

USD/SGD
USD/SGD technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / SGD paar daalde tot onder de belangrijke ondersteuning op 1.3388, waar het eerder moeite had gehad om onder te komen. Het daalde ook onder de steun op 1.3376 en de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) het oververkochte niveau nadert. Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de belangrijkste ondersteuning op 1.3300.