Wells Fargo rapporteert in Q1 beter dan verwachte inkomsten

Door:
op Apr 14, 2021
Bijgewerkt: May 27, 2022
Listen
  • Wells Fargo rapporteert in Q1 beter dan verwachte inkomsten.
  • De netto rentebaten van de zakenbank daalden in het eerste kwartaal met 22%.
  • Wells Fargo is momenteel ongeveer 35% up-to-date op de aandelenmarkt.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Wells Fargo & Co (NYSE: WFC) publiceerde woensdag zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal dat de schattingen van Wall Street versloeg. Het bedrijf schreef zijn sterke prestatie gedeeltelijk toe aan de £ 1,16 miljard vrije val van kredietreserves.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Wells Fargo aandelen waren woensdag bijna vlak in de premarket-handel. Het aandeel wisselt momenteel van hand tegen £ 28,94 per aandeel. Ter vergelijking: de Amerikaanse multinationale financiële dienstverlener was het jaar 2021 begonnen tegen een prijs per aandeel van een lagere £ 21,59.

Resultaten versus de schattingen van analisten

Copy link to section

Wells Fargo rapporteerde £ 3,45 miljard aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar 76 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat afgetopt op een aanzienlijk lagere £ 474,59 miljoen of 0,73 pence per aandeel.

De investeringsbank waardeerde haar omzet in het eerste kwartaal op £ 13,13 miljard, vergeleken met £ 12,88 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf een omzet van £ 12,73 miljard zou behalen. Hun schatting voor de winst per aandeel kwam uit op een lagere 51,60 pence per aandeel.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf zag een daling van 22% in de netto rentebaten als gevolg van de lage rentetarieven. Niet-rente inkomsten, voegde Wells Fargo toe, zijn in het afgelopen kwartaal met 45% gestegen. In het voorgaande kwartaal (Q4) rapporteerde Wells Fargo een netto-inkomen van £ 2,19 miljard.

Andere prominente figuren in het winstrapport van Wells Fargo

Copy link to section

Andere opmerkelijke cijfers in het financiële rapport van de Amerikaanse multinational van woensdag zijn onder meer een daling van 6% in de inkomsten van consumenten en kleine bedrijven, en een stijging van 19% in de inkomsten uit woningleningen. Volgens Wells Fargo daalde de creditcardomzet met 2% in het eerste kwartaal, terwijl persoonlijke leningen met 18% crashten.

De omzet van corporate en investment banking, voegde de financiële dienstverlener toe, daalde met 6% in het eerste kwartaal, maar de marktomzet steeg met respectievelijk 19%. CEO Charlie Scharf gaf woensdag commentaar op de kwartaalresultaten en zei:

“Afschrijvingen bevinden zich op historische dieptepunten en we voeren wijzigingen door om onze activiteiten en efficiëntie te verbeteren, maar de lage rentetarieven en de matige vraag naar leningen bleven ons dit kwartaal tegenhouden.”

In apart nieuws uit de Verenigde Staten heeft MKM Partners de aandelen van Occidental Petroleum opgewaardeerd tot een ‘koop’ rating.

Wells Fargo presteerde vorig jaar grotendeels somber op de aandelenmarkt met een jaarlijkse daling van bijna 45%. Op het moment van schrijven heeft het op de NYSE genoteerde bedrijf een waarde van £ 119,50 miljard en een koers-winstverhouding van 96,20.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Occidental Petroleum Corporation USA Beurs Financieel en banken Noord-Amerika Wereld