Ruwe olieprijs is $62 overschreden; Waar gaat het nu heen?

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 15, 2021
  • De prijs van ruwe olie is hoger dan $62; een belangrijk weerstandsniveau sinds half maart.
  • Gestagneerde nucleaire besprekingen tussen de VS en Iran hebben de prijs verder ondersteund.
  • EIA bevestigde de door API aangegeven trend voor olievoorraden.

De prijs van ruwe olie is erin geslaagd om boven de $ 62 te komen nadat hij het niveau niet heeft bereikt sinds de daling naar 58 medio maart. De stijging is een reactie op de afname van de olievoorraden in de VS. Gestagneerde nucleaire besprekingen tussen de VS en Iran hebben ook de prijzen ondersteund.

Ruwe olieprijs

Amerikaanse inventarisgegevens

Woensdag bevestigde de EIA de trend die dinsdag door API werd aangehaald. Volgens de API daalden de wekelijkse voorraden met 3,608 miljoen vaten; wat de geschatte daling van 2.154 miljoen vaten versloeg.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

EIA bevestigde de trend met een lezing van -5,889 miljoen vaten. Het cijfer is beter dan de verwachte -2,889 miljoen vaten, en een verbetering ten opzichte van de -3,522 miljoen vaten van vorige week. Bovendien bedraagt de aflezing van de benzinevoorraden 0,309 miljoen vergeleken met de voorspelde 0,786 miljoen vaten.

Nucleaire besprekingen tussen de VS en Iran stopgezet

De prijs van ruwe olie krijgt ook steun van de hindernis in de besprekingen tussen de VS en Iran over de nucleaire deal. Voor investeerders die olie willen verhandelen, zullen succesvolle gesprekken resulteren in het opheffen van de huidige economische sancties tegen Iran. Aangezien het land de op drie na grootste oliereserves ter wereld heeft, zou de beweging negatief zijn voor de prijs van ruwe olie. Dat kan echter wat langer duren nadat Iran heeft aangegeven zijn uraniumreserves te verhogen tot 60% om zijn positie in de besprekingen te versterken. Dit komt na de aanval op de belangrijkste kerncentrale.

Technische vooruitzichten voor de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie stijgt voor de derde opeenvolgende sessie. In de loop van de week zijn WTI futures met bijna 6% gestegen. Woensdag steeg de benchmark voor Amerikaanse olie met 2,86% naar $ 62,17. Op een 2-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Met name zijn de bulls erin geslaagd de prijs van ruwe olie voorbij $ 62 te duwen, wat nu al bijna een maand een belangrijk weerstandsniveau is. Na een daling van het hoogste punt in 15 maanden van $ 68 naar $ 58 medio maart, was $ 62 een nogal ontwijkend cijfer. Nadat ze genoeg energie hebben verzameld om dit niveau te bereiken en voorbij te komen, zullen de bulls zich nu richten op $ 64 voordat ze naar het hoogste punt van vorige maand van $ 68 gaan. De prijs zal echter waarschijnlijk enigszins consolideren rond de $ 62, voordat de rally wordt hervat.

Dit proefschrift wordt echter ongeldig verklaard als de prijs voorbij het ondersteuningsniveau van $ 61 daalt. Als dat gebeurt, zijn de niveaus om op te letten het psychologische niveau van $ 60 en het eerdere ondersteuningsniveau van $ 59.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld