USD/JPY: Japanse yen zou naar 108 kunnen stijgen

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 15, 2021
  • Het USD/JPY paar maakte een sterke neerwaartse trend door.
  • Deze prestatie is grotendeels te danken aan de zwakkere Amerikaanse dollar.
  • Het paar zou kunnen dalen tot 108, wat de tweede ondersteuning is van de draaipunten.

De USD / JPY prijs is achtereenvolgens gedaald toen de uitverkoop van de dollar deze week versnelde. Het paar daalde naar 108,65, 2% onder het hoogste niveau dit jaar.

USD/JPY
USD/JPY prijsactie

Verkoop in Amerikaanse dollars

De USD / JPY vertoonde een neerwaartse trend, hoewel de Japanse economische vooruitzichten wazig blijven. Het land heeft een sterke stijging van het aantal gevallen van coronavirus meegemaakt, zelfs terwijl de regering haar vaccinatie-inspanningen voortzet.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tokio registreerde woensdag 729 nieuwe gevallen van coronavirus, het hoogste niveau sinds februari van dit jaar. Dit gebeurt zelfs nu de vaccinatietrend van Japan achterblijft bij andere landen. Het land heeft minder dan 5% van de totale bevolking ingeënt, wat lager is dan in andere landen zoals het VK en de Verenigde Staten.

Tegen deze achtergrond waarschuwde de gouverneur van de Bank of Japan (BOJ), Haruhiko Kuroda, voor het herstel. In een verklaring zei hij dat de economie zich in herstelmodus bevindt, deze groei zou ongrijpbaar kunnen zijn vanwege de pandemie.

De USD / JPY is ook aan het dalen, zelfs na de indrukwekkende cijfers van de Amerikaanse consumenteninflatie die woensdag werden gepubliceerd. Uit de gegevens bleek dat de totale CPI in maart is gestegen tot 2,6% vanwege de relatief hogere benzineprijzen.

De kern-CPI steeg ook tot 1,6%. De dollar is gedaald omdat analisten denken dat deze inflatoire druk relatief tijdelijk is. Zoals hieronder wordt aangetoond, is het rendement op 10-jaars staatsobligaties inderdaad gedaald na de inflatiecijfers.

Amerikaanse 10-jarige obligatierentes

En vandaag publiceerden de VS sterke economische cijfers. Het land meldde dat de totale detailhandelsverkopen in maart van dit jaar met 9,8% zijn gestegen toen de bewoners hun stimuleringschecks besteedden. Dit was een verbetering na een daling met 2,7% in februari van dit jaar. In dezelfde periode stegen de kernverkopen met 8,4% na een daling met 2,7% een maand eerder.

Technische prognose USD/JPY

USD/JPY
USD/JPY technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / JPY pair een sterke neerwaartse trend heeft doorgemaakt. Het is al verplaatst van 110,96 naar 108,77. Verder is het paar gedaald tot onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de stochastische oscillator is opgeschoven naar het oversold-niveau. Het is ook gedaald tot onder de eerste ondersteuning van de standaard draaipunten. U kunt deze technische analysestrategieën leren in onze gratis forex trading cursussen.

Daarom zal naar mijn mening het USD / JPY paar blijven dalen, aangezien de bears op 108,00 mikken op de tweede ondersteuning. Deze prijs ligt 0,80% onder het huidige niveau. Een beweging boven het draaipunt bij 110 zal deze trend echter ongeldig maken.