EUR/USD op schema voor tweede wekelijkse winst

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 16, 2021
  • Het EUR/USD paar is de afgelopen twee opeenvolgende weken gestegen.
  • Het steeg in een week met sterke detailhandelsverkopen en CPI gegevens in de VS.
  • Analisten zijn van mening dat deze cijfers tijdelijk zijn.

De EUR / USD ligt op schema voor de tweede wekelijkse winst nu forextraders nadenken over de recente consumenteninflatie in de VS en de verkoopcijfers in de detailhandel. Het handelt op 1.1955, wat iets onder het wekelijkse hoogtepunt van 1.1993 is.

EUR/USD prijsactie

Door stimulering aangedreven Amerikaanse groei

Deze week was relatief sterk voor de Verenigde Staten. De regering zette haar vaccinatieprogramma voort, zelfs na de missers van Johnson & Johnson.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door het land gepubliceerde gegevens onthulden dat het stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen een onmiddellijke impact op de economie had. Samen met de hogere benzineprijzen zorgde het in maart voor een stijging van de consumentenprijzen tot 2,6%, het hoogste niveau in jaren. De kern-CPI steeg ook licht tot 1,6%.

Donderdag publiceerde het land ook sterke verkoopcijfers in de detailhandel. De gegevens lieten zien dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen steeg in maart met 9,8% en op jaarbasis met 28,6%. Dit waren betere cijfers dan de verwachte 5,9% en 15%. De kernverkopen in de detailhandel stegen in maart met 8,4% na een daling met 2,5% in de voorgaande maand.

Verdere gegevens lieten zien dat de aanvankelijke werkloosheidsaanvragen vorige week met 576.000 zijn gedaald. Dit was het laagste cijfer sinds het begin van de pandemie. Ondertussen groeide ook de productiesector in New York en Philadelphia.

Daarom steeg het EUR / USD paar voornamelijk omdat de markt er niet van overtuigd is dat deze groei zal duren. Bovendien zullen de effecten van de stimulus de komende maanden vervagen. Deze zaak wordt versterkt door de prestatie van de obligatiemarkt, waar het rendement op 10 jaar daalde tot 1,535%. Dit was lager dan het hoogste punt van vorig jaar van 1,76%. Evenzo daalde het rendement op 30 jaar tot 2,270%.

Later vandaag zal de EUR / USD reageren op de laatste EU CPI cijfers. Op basis van de voorlopige cijfers die eerder deze maand werden gepubliceerd, verwachten analisten dat de gegevens zullen aantonen dat de totale CPI is gestegen van 0,9% in februari naar 1,3% in maart.

EUR/USD technische analyse

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

Een blik op de 4-uur grafiek laat iets belangrijks zien. Het paar steeg naar 1.1990, waar het op 11 en 18 maart aanzienlijke weerstand had gevonden. Het paar heeft wat lijkt op het cup-and-handle patroon gevormd. Daarom is dit terugtrekken deels te wijten aan het handgreepgedeelte. Dit gebeurt ook op het 50% Fibonacci retracementniveau. Daarom zou het paar de opwaartse trend kunnen hervatten nu bulls zich richten op het retracementniveau van 61,8% op 1.2035.