Google Cloud integreert Band Protocol orakels

Geschreven door: Jinia Shawdagor
april 16, 2021
  • Naar verluidt is dit de eerste van vele partnerschappen tussen Google Cloud en Band.
  • Google Cloud wilt orakels samenvoegen met Machine Learning.
  • De flexibele orakels van Band Protocol bieden ontwikkelaars veel nieuwe opties.

Google Cloud heeft de handen ineengeslagen met Band Protocol om zijn orakels te integreren in Google BigQuery, een datawarehouse voor bedrijven dat snelle SQL-query’s mogelijk maakt. Band Protocol onthulde dit nieuws via een blogpost op 15 april en merkte op dat deze integratie zou helpen bij het leveren van onmiddellijke en nauwkeurige analyses van financiële tijdreeksgegevens. Naar verluidt is dit de eerste van vele directe partnerschappen waarmee ontwikkelaars traditionele, hybride blockchain- en cloudtoepassingen willen maken met behulp van gedecentraliseerde orakels.

Volgens de blogpost streven zowel Band Protocol- als Google Cloud-teams ernaar om ontwikkelaars te helpen gedecentraliseerde orakels te gebruiken voor alle externe gegevensbronnen en -typen. Naar verluidt hebben Band Protocol-orakels een flexibel ontwerp waarmee ontwikkelaars de gegevens naadloos kunnen krijgen, ongeacht of de applicaties waarmee ze werken op blockchain of Web 2 zijn gebaseerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In de publicatie werden de rollen van elk team bekendgemaakt, waarbij werd opgemerkt dat Google Cloud Machine Learning zal gebruiken om in realtime analyses te verkrijgen uit financiële tijdreeksgegevens. Afgezien hiervan zal het Google Cloud-team een Keras-model leveren, dat een LSTM-neuraal netwerk implementeert om afwijkingen in de prijsfeed te detecteren. Aan de andere kant levert Band Protocol de financiële gegevens rechtstreeks vanuit de openbare dataset via Google BigQuery.

Streven naar een stempel op de orakelindustrie

Naar verluidt kunnen de gegevens die zijn verkregen van de auto-encoder-decoder, op zichzelf als een dataset fungeren. Ontwikkelaars kunnen deze dataset vervolgens gebruiken om de ontwikkeling van nieuwe gedecentraliseerde orakels te ondersteunen via aangepaste orakelscripts van BandChain. Dit zou op zijn beurt de functionaliteiten en aanbiedingen van Band Protocol helpen vergroten.

Dit systeem zou ook on-chain slimme contracten verlenen die draaien op elke door Band Oracles ondersteunde blockchain toegang tot vooraf getrainde neurale netwerken en anomaliedetectiesystemen. Hierdoor zouden de slimme contracten op een betrouwbare manier veelzijdige bedrijfslogica kunnen voltooien zonder afhankelijk te zijn van gegevens van extra externe partijen.

Kevin Lu, Head of Business Development van Band, zei over deze samenwerking:

Met Band Protocol orakels die volledig zijn geïntegreerd in Google BigQuery, is dit de eerste van vele use-cases die we met partners onderzoeken om traditionele ondernemingen en blockchaintoepassingen te overbruggen. Onze focus is om de ondersteuning van gegevens die beschikbaar zijn op BandChain continu en snel uit te breiden – waarbij de use-cases veel verder gaan dan alleen Web 3, naast veel ondernemingen.

Dit nieuws komt nadat Band in 2019 live ging als een ERC-20 token. Het protocol is in juni vorig jaar echter verschoven naar de Cosmos keten en is sindsdien een van de grootste concurrenten van Chainlink, de toonaangevende Oracle-serviceprovider.