USD/CHF zakt naar het laagste punt in 6 weken

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 19, 2021
  • Het USD/CHF paar daalde maandag met 0,75%.
  • Deze daling vond plaats toen de Amerikaanse dollar ten opzichte van de meeste valuta's daalde.
  • De rente op Amerikaanse obligaties daalde sterk doordat de hoop op een hoge rente vervaagde.

De USD / CHF prijs daalde maandag met meer dan 0,75% toen de markt weerspiegelde in de zwakkere Amerikaanse dollar. Het paar daalde naar 0.9133, het laagste niveau sinds 1 maart.

Swiss franc
Zwitserse frank prijsactie

De Zwitserse frank wint aan kracht

De Zwitserse frank kwam in een stroomversnelling ten opzichte van de Amerikaanse dollar toen de rente op staatsobligaties bleef dalen. Het rendement op 10-jaars obligaties daalde tot 1,56%, wat lager was dan het hoogste punt van vorig jaar van 1,76%. Het rendement op 30 jaar daalde tot 2,26%, wat een teken is dat beleggers verwachten dat de Federal Reserve de rente niet snel zal verhogen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Naast de Zwitserse frank daalde de Amerikaanse dollar met meer dan 0,50% ten opzichte van de meeste valuta’s zoals de euro, de pond sterling en de Japanse yen. De Zwitserse frank bleef echter over het algemeen onbewogen ten opzichte van andere valuta’s zoals de pond sterling en de euro, zoals hieronder wordt weergegeven.

Zwitserse frank vs Britse pond, Euro, en de Amerikaanse dollar

De USD / CHF kende de laatste tijd een sterke uitverkoop, zelfs na de uiteenlopende economische cijfers uit de VS en Zwitserland. In de VS toonden recente cijfers aan dat het werkloosheidspercentage in maart daalde tot 6,0%, terwijl de economie meer dan 900.000 mensen toevoegde. Naarmate het land zijn vaccinatiedrang opvoert, zal deze trend zich waarschijnlijk voortzetten.

Verder overweegt de VS de implementatie van een groot infrastructuurproject dat meer dan $ 2 biljoen zou kunnen kosten. Dit zullen de grootste uitgaven ooit zijn. Analisten verwachten dat een paar Republikeinen de uitgaven zullen steunen in een poging om de belangrijkste infrastructuurprojecten van het land, zoals wegen en bruggen, te verbeteren.

Vorige week toonden gegevens uit de VS aan dat de consumentenprijzen en de detailhandelsverkopen vorige maand herstelden. Ook de industrie heeft het goed gedaan.

Hoewel deze cijfers goed zouden moeten zijn voor de USD / CHF, heeft de aarzeling van de Fed met betrekking tot de rente geleid tot een zwakkere dollar. De Fed heeft erop aangedrongen dat de rentetarieven nog een paar jaar op het huidige niveau blijven.

Vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

Het USD / CHF pair maakte de afgelopen weken een sterke neerwaartse trend door. Op de 4-uur grafiek daalde het paar dichtbij het 50% Fibonacci retracementlevel. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden voor de korte en langere termijn gekomen. Het heeft ook de tweede ondersteuning van de standaard draaipunten getest. U kunt meer te weten komen over deze concepten in onze gratis forex trading cursussen.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen aangezien de bears zich richten op het derde ondersteuningsniveau op 0.9075, het laagste niveau sinds 25 februari. We moeten echter een nieuwe test van de eerste ondersteuning op 0.9165 niet uitsluiten.