Avast plc rapporteert een organische omzetgroei van 10% in Q1

Geschreven door: Wajeeh Khan
april 20, 2021
  • Avast plc rapporteert een organische groei van 10% van de omzet in Q1.
  • Het Britse bedrijf verwacht dit jaar een omzetstijging van 8%.
  • Avast aandelen waren dinsdag minder dan 1% gestegen in de premarket-handel.

Avast plc (LON: AVST) zei dinsdag dat de kwartaalomzet organisch met 10% is gestegen. Op basis van de sterke prestaties in het eerste kwartaal, voorspelt het bedrijf nu dat zijn omzet voor het hele jaar in de buurt van de bovenkant van zijn verwachting zal komen.

De aandelen van Avast plc waren dinsdag minder dan 1% gestegen in de premarket-handel en stegen nog eens 4% op de open markt. Met inbegrip van de prijsactie, wisselt het aandeel nu van hand tegen 492 pence per aandeel. Ter vergelijking: het was het jaar 2021 begonnen met een hogere 532 pence per aandeel. De prijsactie zou van pas moeten komen als u geïnteresseerd bent in beleggen in de aandelenmarkt.

Avast rapporteert £169,53 miljoen aan inkomsten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Avast zei dat de omzet in het eerste kwartaal £ 169,53 miljoen bedroeg. In de vergelijkbare periode van vorig jaar bedroeg de omzet een lagere £ 153,44 miljoen.

Het cyberbeveiligingsbedrijf rapporteerde £ 95,60 miljoen aan aangepaste EBITDA (winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt in een stijging van 10% op jaarbasis. De marge, voegde Avast toe, bedroeg 56,4% in het eerste kwartaal.

In zijn eerdere richtlijnen had het bedrijf met het hoofdkantoor in Praag dit jaar een organische omzetgroei van 6% tot 8% voorspeld. Avast verwacht echter dat de EBITDA marge voor het volledige jaar op aangepaste basis grotendeels ongewijzigd zal blijven ten opzichte van vorig jaar als gevolg van investeringen in R&D en marketing.

In apart nieuws uit het Verenigd Koninkrijk zei Jupiter Fund Management dat het beheerd vermogen in het eerste kwartaal is gestegen.

De opmerkingen van CEO Ondrej Vlcek op dinsdag

Chief Executive Ondrej Vlcek reageerde dinsdag op de financiële update en zei:

“Avast heeft een goed begin van het jaar gemaakt met aanhoudende vraag naar de beveiligings-, privacy- en prestatieoplossingen van het bedrijf. Het bedrijf handelt in overeenstemming met de verwachtingen terwijl we met succes onze gestelde doelen verwezenlijken om klantbetrokkenheid en het genereren van inkomsten te stimuleren. We gaan de rest van het jaar met vertrouwen tegemoet.”

Het nieuws komt op dezelfde dag dat Associated British Foods plc zei dat zijn inkomsten in het eerste halfjaar van het eerste halfjaar zijn gedaald tot £ 6,31 miljard, omdat de coronaviruspandemie de verkoop bij zijn kledingafdeling, Primark, drukte.

Avast presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van bijna 15%. Op het moment van schrijven heeft het cybersecurity-softwarebedrijf een marktkapitalisatie van £ 5,03 miljard en een koers-winstverhouding van 41,44.