GBP/USD vormt een bullish vlag voor de Britse inflatiecijfers

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 20, 2021
  • Het GBP/USD paar heeft een bullish vlag gevormd na de sterke banencijfers in het VK.
  • Het werkloosheidspercentage is in februari voor de tweede maand op rij gedaald.
  • De focus verschuift naar de laatste inflatiecijfers in het VK.

De GBP / USD prijs stijgt voor de tweede opeenvolgende dag nu forextraders reageren op de indrukwekkende banencijfers in het VK. Ze richten zich ook op de Amerikaanse obligatierendementen en de inflatiecijfers voor de consumenten in het VK van morgen.

British pound
Britse pond grafiek

Banencijfers in het VK

De Britse arbeidsmarkt doet het relatief beter dan andere ontwikkelde landen, geholpen door het verlofprogramma van de regering. Het werkloosheidspercentage is in februari van dit jaar voor de tweede maand op rij gedaald. Het is gestegen van 5,0% in januari naar 4,9%, wat beter is dan in de Verenigde Staten en de Europese Unie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De gegevens toonden ook aan dat meer dan 73.000 Britten hun baan verloren in de drie maanden tot februari. Dit was ook beter dan het verwachte verlies van 150.000 en de vorige 147.000. Ondertussen zijn de lonen zonder bonussen gestegen van 4,3% in januari naar 4,4% in februari. Inclusief bonus daalden de lonen van 4,8% naar 4,5%. Toch heeft de economie sinds het begin van de pandemie meer dan 800.000 banen verloren.

De GBP / USD bleef ook stabiel terwijl de markt wacht op de laatste cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) uit het VK die woensdagochtend zullen verschijnen. Economen die door Reuters zijn ondervraagd, verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de CPI is gestegen van 0,1% in februari naar 0,3% in maart. Dit zal de sprong op jaarbasis waarschijnlijk naar 0,8% duwen.

In dezelfde periode zien analisten de kern-CPI stijgen van -0,5% naar 0,3% en op jaarbasis van 1,1%. Het Office of National Statistics (ONS) zal ook de laatste gegevens over de detailhandelsprijsindex en de producentenprijsindex (PPI) publiceren.

Een hoger inflatiecijfer zal waarschijnlijk bullish zijn voor de GBP / USD, omdat het aangeeft dat de Britse economie zich sneller herstelt dan verwacht. Dit zou kunnen betekenen dat de Bank of England (BOE) sneller zal bewegen dan de Fed.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De uurlijkse grafiek laat zien dat de GBP / USD gisteren scherp steeg als gevolg van de uitverkoop van de dollar geïntensiveerd. Het paar heeft een bullish vlagpatroon gevormd dat in het zwart wordt weergegeven. Dit patroon is meestal een teken van een bullish voortzetting. Verder is het paar bewogen tussen de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 perioden. Daarom, terwijl het paar zou kunnen terugtrekken naar de retracement van 23,6% op 1.3930, is er ook een mogelijkheid dat het de opwaartse trend zal hervatten wanneer bulls zich richten op het 1.4050 niveau.