Ruwe olieprijs versoepelt vooruitlopend op IEA’s review

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 20, 2021
  • De prijs van ruwe olie vertoont een consolidatiepatroon.
  • De wereldwijde energie review van het IEA zal een beeld geven van de status van de olie-industrie.
  • Het stabiele pad naar herstel in de VS blijft de prijs van ruwe olie ondersteunen.

De prijs van ruwe olie is tijdens zijn herstel afgenomen na de stijging van het aantal COVID-19 gevallen in verschillende delen van de wereld. Maandag stegen de Brent futures met 0,28% tot $ 66,88. Tegelijkertijd daalden de WTI futures met 0,29% tot $ 63,31.

Ruwe olieprijs

Stijgende COVID-19 gevallen

De prijs van ruwe olie vertoont een consolidatiepatroon nu de markt reageert op de krachten van toenemende COVID-19 gevallen en aanhoudend optimisme over het economisch herstel. De afgelopen week boekten de VS sterke economische cijfers, waaronder lager dan verwachte aanvankelijke werkloosheidsaanvragen en verbeterde detailhandelsverkopen, en een afname van de olievoorraden. De cijfers bevestigden de stabiele weg naar herstel van het land. Vervolgens waren investeerders die olie wilden verhandelen optimistisch over de stijgende vraag naar olie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De stijgende COVID-19 gevallen zijn echter een indicatie dat de wereldwijde vraag naar olie nog een lange weg heeft naar volledig herstel. Ten eerste heeft de medisch adviseur van president Biden, Anthony Fauci, aangegeven dat de Verenigde Staten “in een enigszins precaire positie verkeert”. De opmerkingen komen op een moment dat het 7-dagen gemiddelde meer dan 60.000 nieuwe gevallen per dag overschrijdt. Bovendien is India nu het tweede zwaarst getroffen land na de VS met meer dan 270.000 nieuwe besmettingen op zondag. Japan, de op twee na grootste economie ter wereld, maakt zich ook zorgen over de waarschijnlijke vierde golf van infecties.

In de daaropvolgende sessies zal de prijs van ruwe olie reageren op de wereldwijde energiebeoordeling van het IEA die op dinsdag wordt gepubliceerd. Vorige week heeft het agentschap zijn schattingen van de wereldwijde vraag naar olie in 2021 met 230.000 bpd aangepast.

Technische vooruitzichten voor de prijs van ruwe olie

Na het ervaren van weerstand bij 60 tussen de 5 en 13 april, brak WTI deze om tot 62 te stijgen. Op vrijdag bereikte hoge maand op 63,91. Sindsdien is het echter teruggetrokken naar zijn huidige 63,16. Op een 4-uur chart bevindt het zich nog steeds boven de 20 en 50 dagen exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Hoewel de vooruitzichten optimistisch blijven, zal het consolidatiepatroon zich op korte termijn waarschijnlijk voortzetten te midden van stijgende COVID-19-gevallen. De wereldwijde energiebeoordeling van het IEA en de gegevens van de Amerikaanse inventarissen zouden echter voldoende momentum kunnen opleveren om de prijs van ruwe olie naar en boven de $ 64 te brengen.

De bereikgebonden handel zal waarschijnlijk tussen 63,91 en 62,45 liggen. Een bullish katalysator zal de prijs van ruwe olie waarschijnlijk naar 62 brengen. Op dit niveau zal het waarschijnlijk zijwaarts handelen voordat het voldoende momentum krijgt om verder te gaan naar de volgende doelen op 65,21 en het psychologische 66. Aan de andere kant, een beweging onder het huidige ondersteuningsniveau van 62.45 wordt het verlaagd naar 62 en 61.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld