USD/INR: Roepie uitverkoop nu analisten de groeiprognoses van India verlagen

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 20, 2021
  • Het USD/INR paar herstelde zich toen het aantal gevallen van coronavirus bleef stijgen.
  • De RBI zal onder druk komen te staan om de inflatie te beteugelen.
  • Analisten bij Nomura, JP Morgan en UBS hebben de groeiprognoses voor India naar beneden bijgesteld.

De USD / INR prijs steeg naarmate de zorgen over de toestand van de Indiase economie aanhielden. Het paar steeg naar 75,00, 1% boven het dieptepunt van gisteren op 74,33. Andere paren, zoals de EUR / INR en GBP / INR, stegen ook na zich gisteren terug te trekken.

Indian rupee
Indiase roepie grafiek

India maakt zich zorgen over COVID

De Indiase roepie is onlangs teruggetrokken, aangezien het aantal gevallen van coronavirus de laatste tijd is blijven stijgen. Het aantal dagelijkse COVID gevallen is gestegen tot meer dan 259.167, het hoogste niveau ooit. Gegevens verzameld door Google laten zien dat het 7-dagen voortschrijdend gemiddelde van infecties is gestegen tot meer dan 233k.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze trend zal zich waarschijnlijk om twee hoofdredenen voortzetten. Ten eerste, terwijl de regering de vaccinatie opvoert, betekent de grootte van het land dat het maanden of zelfs een jaar zal duren om de vaccinatie te voltooien. Ten tweede vinden in de meeste steden zakelijke en religieuze activiteiten plaats. Dit zal leiden tot een verdere verspreiding van de ziekte die tot nu toe meer dan 181.000 mensen heeft gedood.

De impact van de toenemende COVID gevallen op de Indiase economie zal groot zijn. Veel banken en forex en spread brokers zijn begonnen het economisch herstel te vertragen. In een opmerking: analisten bij Nomura verlaagden de groeiverwachting van dit jaar van 13,5% naar 12,6%. JP Morgan heeft de prognose ook verlaagd naar 11%, terwijl UBS verwacht dat deze met 10% zal groeien.

Een zwakkere Indiase economie in een tijd waarin de Verenigde Staten op alle cilinders draaien, is een negatieve factor voor de USD / INR. Dat komt omdat het meer tijd zal kosten voor de Indiase centrale bank om de rentetarieven te verhogen, zelfs als de inflatie weer aantrekt. In het recente besluit van de centrale bank draaide de bank inderdaad naar kwantitatieve versoepeling door een plan te lanceren om staatsobligaties te kopen ter waarde van meer dan $ 14 miljard.

Technische prognose USD/INR

USD/INR
USD/INR technische grafiek

De USD / INR prijs vertoonde de afgelopen weken een sterke opwaartse trend. Het is met meer dan 4% gestegen vanaf het laagste niveau op 22 maart. De prijs is boven het 38,2% Fibonacci-retracementniveau op de 4-uur grafiek gestegen. Het wordt ook ondersteund door de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden, terwijl de twee lijnen van de stochastische oscillator dicht bij het overgekochte niveau komen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen nu de bulls zich richten op het hoogste punt van dit jaar op 75.50.