Het H&S patroon van NZD/USD duidt op een bearish uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on apr 21, 2021
  • Het NZD/USD paar steeg licht na de laatste inflatiegegevens van Nieuw-Zeeland.
  • Het paar heeft een hoofd en schouderspatroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Dit is een signaal dat het waarschijnlijk lager zal uitbreken.

De NZD / USD kantelde woensdag hoger toen forextraders reageerden op de relatief sterkere cijfers over de consumenteninflatie in Nieuw-Zeeland. Het paar handelt op 0.7185, iets boven het dieptepunt van deze week op 0.7158.

NZD/USD
NZD/USD prijsactie

Inflatiegegevens Nieuw-Zeeland

De reactie op het coronavirus in Nieuw-Zeeland was een succes. Het land verloor slechts 25 mensen, waardoor zijn reactie een van de beste ter wereld was. De economie presteerde ook relatief beter dan andere aanverwante landen zoals Australië en het VK.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit herstel komt in een stroomversnelling, zoals blijkt uit de inflatiecijfers in het eerste kwartaal. Volgens Statistics New Zealand is de algemene consumentenprijsindex gestegen van 0,5% in het vierde kwartaal van 2020 naar 0,8% in het eerste kwartaal. Dit aantal was beter dan de mediane schatting van 0,7%. Deze stijging leidde tot een stijging van 1,5% op jaarbasis, wat beter was dan de vorige 1,4%.

Volgens het statistiekbureau was deze stijging het gevolg van de transportsector, waarvan de prijs met 3,9% steeg. Dit was de grootste stijging op kwartaalbasis in meer dan 10 jaar. Verder steeg de benzineprijs met 7,2%, de sterkste stijging in meer dan 5 jaar. Dit was voornamelijk te wijten aan de recente stijging van de prijzen voor ruwe olie.

Andere bijdragen aan de inflatie in Nieuw-Zeeland waren huisvestingskosten, nieuwe en gebruikte auto’s en hypotheken. Aan de andere kant waren de achterblijvers de prijzen van elektronica en meubels.

Toch liggen de algemene en kernconsumentenprijzen onder de doelstelling van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) van 2,0%. Desalniettemin zal de trend zich waarschijnlijk voortzetten naarmate het land zijn herstelproces voortzet. Sommige sectoren, zoals hotels en toeristische bestemmingen, zullen ook te maken krijgen met robuuste prijzen wanneer het land zijn grenzen begint te heropenen.

De sterke inflatie in Nieuw-Zeeland is positief voor het NZD / USD paar, omdat het de RBNZ zou kunnen beïnvloeden om agressief te worden.

NZD/USD technische prognose

New Zealand dollar
Nieuw-Zeelandse dollar grafiek

Het NZD / USD paar herstelt zich na de laatste inflatiecijfers in Nieuw-Zeeland. Op de 4-uur grafiek ligt het iets onder het 50% Fibonacci-retracementniveau. Het is ook iets boven het voortschrijdend gemiddelde over 15 dagen gestegen. De prijs ligt ook tussen de bovenste en middelste lijnen van de Bollinger Bands. Het heeft met name een hoofd en schouderspatroon gevormd, wat een bearish signaal is. Daarom zou het paar binnenkort lager kunnen uitbreken, aangezien de bears mikken op de retracement van 61,8% op 0,7140.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld