USD/MXN: Peso stijgt na sterke werkloosheidcijfers in Mexico

Geschreven door: Crispus Nyaga
april 22, 2021
  • Het USD/MXN paar daalde na de relatief sterke cijfers uit Mexico.
  • Het werkloosheidspercentage in Mexico daalde in maart tot 3,9%.
  • Ook de inflatie kwam in de eerste helft van april in een stroomversnelling.

Het USD / MXN paar wist een deel van zijn eerdere verliezen uit te wissen na relatief positieve inflatie- en werkgelegenheidscijfers uit Mexico. Het viel van een hoogste punt van 19,98 naar een dieptepunt van 19,93.

Mexicaanse peso grafiek

Het werkloosheidspercentage in Mexico daalt

De Mexicaanse peso steeg licht nadat het Mexicaanse statistiekbureau de laatste inflatie- en werkloosheidscijfers publiceerde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit de gegevens bleek dat het werkloosheidspercentage van het land is gedaald van 4,40% in februari tot 3,90% in maart. Dit was een sterker percentage dan de mediane schatting van 4,20%. Op seizoensgecorrigeerde basis daalde het van 4,5% naar 4,4%. Deze cijfers zijn aanzienlijk beter dan die van de meeste ontwikkelde en opkomende landen. In de Verenigde Staten bedraagt het percentage bijvoorbeeld 6%.

De USD / MXN daalde ook toen de markt reageerde op de laatste halfjaarlijkse consumenteninflatiecijfers. De totale inflatie steeg met 0,06%, beter dan de verwachte daling van -0,10%. In dezelfde periode steeg de kern-CPI, exclusief voeding en energie, met 0,18%. In maart stegen de headline en core CPI met respectievelijk 0,53% en 0,35%.

Economen verwachten dat de Mexicaanse economie relatief sneller zal herstellen. Dit komt onder meer doordat de prijs van ruwe olie is blijven stijgen. Dit is belangrijk voor Mexico vanwege de enorme hoeveelheid olie die het produceert.

Het belangrijkste is dat de Mexicaanse economie zal profiteren van het algehele herstel van de VS. Het land zal bijvoorbeeld naar verwachting miljarden dollars meer aan overmakingen uit de Verenigde Staten ontvangen vanwege het recente stimuleringspakket. Met het geld zullen ook meer Amerikanen kopen in Mexico, aangezien het een van de grootste partners van het land is.

Technische prognose USD/MXN

USD/MXN
USD/MXN technische grafiek

De Mexicaanse peso is aanzienlijk gestegen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is met bijna 8% gestegen vanaf het hoogste punt in maart. Verder is de prijs onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn gekomen. Het is tussen de middelste en bovenste lijnen van de Bollinger Bands. Ook is het paar onder de dalende trendlijn gekomen. Daarom zou het paar de neerwaartse trend kunnen hervatten in de hoop dat de Bank of Mexico de rentetarieven op korte termijn zal verhogen. U kunt de USD / MXN verhandelen met een van deze populaire forex brokers met een hoge hefboomwerking.