Buterin en Srinivasan doneren aan het COVID-19 Relief Fund

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on apr 26, 2021
  • Vitalik Buterin droeg 100 ETH en 100 MKR bij, ter waarde van meer dan £432.000.
  • Balaji Srinivasan schonk £36.010 aan ETH met een belofte om nog eens £71.980 uit te geven.
  • Liefhebbers kunnen doneren via ERC-20 tokens, ETH, BTC, TRX en DOGE.

De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin en Balaji Srinivasan, de voormalige CTO van Coinbase en een bestuurspartner bij Andreessen Horowitz, zijn toegetreden tot het COVID-19 Relief Fund in India nadat een tweede golf van de pandemie het land trof. Sandeep Nailwal, een Indiase tech-oprichter achter het Polygon-netwerk, heeft het fonds opgericht en de wereldwijde cryptogemeenschap gevraagd om India te helpen.

Hij verstrekte een Gnosis Safe-multisig-adres voor iedereen die zijn bijdrage kon leveren in ERC-20 tokens of ETH. Nailwal drong er vervolgens bij goedwillenden op aan contact met hem op te nemen als ze meer informatie of hulp nodig hadden, vooral in het geval van wettelijke aanmeldingen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In navolging van de tweetstream van Nailwal, schonk Srinivasan £ 36.010 aan ETH en riep hij andere toonaangevende spelers op om hetzelfde te doen. Als reactie stuurde Buterin 100 ETH en 100 MKR naar het adres. Zijn schenking was meer dan £ 432.100 waard.

Vechten tegen COVID-19 op de crypto manier

Na de genereuze bijdrage van Buterin beloofde Srinivasan dat hij tot $ 71.980 meer zou bijdragen in batches van £ 36 voor elke retweet van zijn oproep aan mensen om samen te komen en India te steunen. Nailwal bedankte Srinivasan voor zijn niet-aflatende inspanningen in deze campagne en zei dat hij probeerde het bereik van het fonds uit te breiden met andere cryptocurrencies. Vervolgens verstrekte hij aanvullende adressen voor cryptoliefhebbers om bij te dragen via Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) en Tron (TRX).

In Nailwals goed georkestreerde oorlog tegen COVID-19 staat echter een belangrijk pijnpunt. De Indiase regering is van plan regelgeving in te voeren die private cryptocurrencies verbiedt. Als zodanig blijft het onduidelijk of de regering de bijdragen zal accepteren of niet, ondanks de gebeurtenissen ter plaatse.

India registreerde gisteren 349.691 nieuwe COVID-19 gevallen. Naar verluidt is dit het hoogste aantal nieuwe gevallen dat tot dusver in één land is geregistreerd. Het land had gisteren ook 2.767 doden, ook het hoogste aantal dat een land heeft geregistreerd sinds het uitbreken van de pandemie.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld