Ruwe olieprijsvoorspelling voor de ministeriële bijeenkomst

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on apr 26, 2021
  • Ruwe olie blijft voor de vijfde sessie in een bereik handelen.
  • Toenemende COVID-19 gevallen en de ministeriële bijeenkomst van de OPEC zullen gevolgen hebben voor de prijs.
  • Twee weken geleden verhoogde de OPEC haar voorspelling voor het aantal vaten per dag.

De prijs van ruwe olie is voor de vijfde opeenvolgende sessie gebonden aan een bandbreedte. Het rechthoekige patroon is de reactie van de markt op het aanhoudende optimisme van het wereldwijde economische herstel en het pessimisme van de toenemende COVID-19 gevallen. Maandag daalden WTI-futures met 1,06% naar $ 61,45. Tegelijkertijd daalden de Brent-futures met 0,58% tot $ 65,04.

Ruwe olieprijzen

OPEC ministeriële bijeenkomst

Prijs van ruwe olie wacht op signalen uit de JMMC (Gemengd Ministerieel Comité van Toezicht) vergadering gepland voor 28 april. De ministeriële bijeenkomst voor OPEC en niet-OPEC-landen vindt ook op dezelfde dag plaats. Ter voorbereiding van de twee evenementen hield JTC (Joint Technical Committee) maandag een virtuele bijeenkomst om de huidige omstandigheden op de oliemarkt te bekijken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bij het openen van de bijeenkomst zei de secretaris-generaal van de OPEC, Mohammad Barkindo: “Er zijn positieve signalen met betrekking tot de wereldeconomie en de vooruitzichten van onze industrie.” Hij wilde echter graag opmerken dat de olieproducerende landen een cruciale rol te spelen hebben bij het nieuw leven inblazen van de olie-industrie en de wereldeconomie.

Twee weken geleden heeft de OPEC haar voorspelling voor de wereldwijde vraag naar olie naar boven bijgesteld. Volgens de coalitie zal de vraag toenemen met 6,6%; een equivalent van 5,95 miljoen bpd. Voor degenen die olie willen verhandelen, zal de nadruk liggen op de vooruitzichten van JMMC, aangezien landen als India en Japan blijven worstelen met stijgende COVID-19 gevallen.

Technische vooruitzichten voor de prijs van ruwe olie

De prijs van ruwe olie blijft binnen een rechthoekig patroon waarvan de boven- en ondergrenzen respectievelijk 62,50 en 60,58 bedragen. Maandag daalden WTI-futures met 1,06% tot 61,45. De bereikgebonden handel is al vijf opeenvolgende sessies aan de gang. Op een 2-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden.

Naar mijn mening zal de prijs van ruwe olie in de daaropvolgende sessies binnen het huidige bereik blijven. Bij het raken van 62, zal het enige weerstand ervaren en onvoldoende energie hebben om 62.50 te bereiken. Aan de onderkant blijft 60.58 een belangrijk ondersteuningsniveau. Bij een beweging onder de 60 zullen de bears zich echter richten op 59.

Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld