EUR/USD op schema voor de eerste maandelijkse winst in 2021

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on apr 30, 2021
  • De EUR/USD ligt op schema om de eerste maandelijkse winst in 2021 te behalen.
  • Het paar reageert vandaag op de laatste BBP-gegevens van de EU.
  • De gegevens kwamen een dag nadat de VS sterke BBP-gegevens publiceerde.

De EUR / USD prijs is weinig veranderd nu traders nadenken over de laatste BBP cijfers van de VS en de EU. Het handelt op 1.2120, iets onder de hoogste van deze week op 1.2150. Het is in april met meer dan 3,50% gestegen, waarmee het de eerste maandelijkse winst dit jaar is.

EUR/USD
EUR/USD grafiek

Amerikaanse BBP gegevens

De Europese economie heeft een moeilijke start van het jaar gehad omdat meer landen in de regio hogere gevallen van coronavirus bleven zien. De landen hadden ook moeite met hun vaccinatiedrang en de gevolgen van de Brexit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Eurostat kromp de algehele economie van de eurozone met 1,8% na een daling met 4,9% in het voorgaande kwartaal. Deze daling was beter dan de verwachte daling van 2,0%.

In Duitsland kromp de economie in het eerste kwartaal met 1,7%, na een stijging met 0,5% in het vierde kwartaal. Deze krimp leidde tot een vertraging op jaarbasis van 3,3%, wat erger was dan de voorgaande 2,7%.

In Italië kromp de economie met 0,4% op kwartaalbasis en met 1,6% op jaarbasis. Over het algemeen verwachten analisten dat de economie van de eurozone in het tweede kwartaal zal herstellen naarmate meer landen weer opengaan. De leden van het blok zijn ook begonnen hun vaccinatieprogramma op te voeren.

Deze cijfers kwamen een dag nadat de VS de laatste BBP cijfers publiceerden. Uit de gegevens bleek dat de economie in het eerste kwartaal met meer dan 6% groeide doordat de consumentenbestedingen door de stimulans toenamen. De overheid en bedrijven hebben hun uitgaven gedurende het kwartaal uitgebreid.

Later op de dag zal de EUR / USD reageren op de laatste persoonlijke uitgaven en inkomenscijfers van de VS. Economen die door Reuters werden ondervraagd, verwachten dat het persoonlijk inkomen in maart met 20,3% is gestegen na een daling met 7,1% in de voorgaande maand. Deze groei zal te danken zijn aan het grote stimuleringspakket van $ 1,9 biljoen dat in maart werd aangenomen.

Aan de andere kant zullen de persoonlijke uitgaven in maart naar verwachting met 4,1% zijn gestegen, na een daling met 1,0% in de voorgaande maand.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De EUR / USD vertoonde in april een algemene opwaartse trend. Het is verplaatst van 1.1700 naar 1.2150. Op de 4-uur grafiek zien we dat deze trend werd ondersteund door het 28-dagen gewogen voortschrijdend gemiddelde (WMA). Het is ook boven het Fibonacci-retracementniveau van 23,6% gestegen.

Verder heeft het paar een oplopend kanaalpatroon gevormd dat in oranje wordt weergegeven. Daarom zal het paar blijven stijgen zolang de prijs hoger is dan de 28-daagse EMA. Een onderbreking onder de onderste lijn van het stijgende kanaal zal deze trend echter ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld