Zilverprijs: belangrijke niveaus om in de gaten te houden

Geschreven door: Faith Maina
april 30, 2021
  • De zilverprijs handelt al twee weken in een bereik tussen 26,50 en 25,75.
  • Met de stijgende rente op Amerikaanse staatsobligaties is een bearish uitbraak waarschijnlijk.
  • De Chinese PMI voor de verwerkende industrie zal verdere aanwijzingen geven.

De zilverprijs blijft in de bereik gebonden handel na het rentebesluit van de Fed. Het metaal daalde met 1,02% tot 25,93 als gevolg van stijgende Amerikaanse obligatierentes.

Zilverprijs

Fed rentebesluit

Woensdag liet de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven ongewijzigd. Door een gematigde toon aan te houden, gaf het aan dat het zijn agressieve monetaire beleid zou voortzetten totdat het economische herstel voltooid is. De voorzitter van de bank, Jerome Powell, merkte verder op dat het herstel nog steeds ongelijk is.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na het besluit van de Fed hebben de Amerikaanse obligatierendementen de verliezen van de vorige sessie goedgemaakt, terwijl ze omhoogschoten naar het recordhoogte van 1,70 dat twee weken geleden werd bereikt. Op het moment van schrijven was het rendement op 10-jaars Amerikaanse staatsobligaties in de benchmark met 3,86% gestegen tot 1,67. De stijging heeft enige steun geboden aan de Amerikaanse dollar, die met 0,11% is gestegen tot 90,69. Het is echter nog steeds dicht bij het intradag dieptepunt van 90,42; het laagste niveau sinds 26 februari. De verzwakking van de dollar heeft de zilverprijs ondersteund. Met de stijgende rente op obligatierentes kunnen de prijzen van het edelmetaal op korte termijn echter dalen.

De zilverprijs reageert ook op de eerste voorlopige BBP-gegevens van de VS. Volgens het ministerie van Handel groeide het BBP met 6,4% op jaarbasis. Dit is hoger dan de 4,3% in Q4 van 2020. Beleggers die zilver willen kopen, zijn nu benieuwd naar de invloed van de Chinese PMI cijfers voor de productie, op basis van de industriële rol van het metaal. De gegevens, die gepland staan om vrijdag vrij te worden gegeven, zullen naar verwachting uitkomen op 51,7 vergeleken met 51,9 in maart.

Zilverprijs technische vooruitzichten

Woensdag steeg de zilverprijs van het laagste punt in de loop van de dag van 25,84 naar 26,48 eerder op donderdag. Op het moment van schrijven was het met 1,02% gedaald tot 25,93. Op een 4-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Met name is het al twee weken gebonden tussen 26,50 en 25,75.

Naar mijn mening zal de zilverprijs op korte termijn aan een bereik gebonden blijven voordat het een bearish uitbraak ervaart. Een beweging onder 25.50 geeft een bearish uitbraak aan. Onder dat punt zijn de volgende doelen de psychologische 25,00 en de lagere 24,68. Dit proefschrift is echter ongeldig als de prijzen het weerstandsniveau van 26.50 overschrijden. Als dat gebeurt, zullen de bulls 27.00 in de gaten houden.

Zilverprijs