Vooruitzichten EUR/USD mei: wat nu na de bearish uitbraak?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 3, 2021
  • De EUR /USD had in april de eerste positieve maand van het jaar.
  • Het paar daalde vrijdag toen de divergentie tussen de EU en de VS duidelijk werd.
  • Het zal waarschijnlijk in mei van dit jaar blijven dalen, nu de Amerikaanse rente weer aantrekt.

De EUR / USD eindigde april op een hoogtepunt, zelfs na divergerende cijfers van de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het steeg in april met bijna 3%, de eerste maandelijkse winst dit jaar. Hoe handelt de EURUSD in mei van dit jaar?

Economisch herstel VS en eurozone in beeld

In april toonden economische gegevens uit de Verenigde Staten en de eurozone aan dat de twee regio’s uiteenlopen. In de Verenigde Staten toonden gegevens aan dat de arbeidsmarkt een hoge vlucht neemt, terwijl sectoren als productie en dienstverlening het goed doen. Het werkloosheidspercentage is gedaald van het hoogste niveau van vorig jaar van bijna 15% naar 6%, terwijl de wekelijkse aanvankelijke werkloosheidsaanvragen al weken onder de 600.000 zijn gebleven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verder zijn de detailhandelsverkopen in de VS gestegen terwijl de inflatie is gestegen tot 2,6%. Het persoonlijk inkomen is gestegen, terwijl de persoonlijke uitgaven zijn gestegen tot het hoogste niveau ooit. Het land heeft ook miljoenen mensen ingeënt en ligt op schema om de vaccinatie in mei op te voeren.

Deze groei is grotendeels te danken aan het recente stimuleringspakket van $ 2,8 biljoen dat in januari en maart werd aangenomen. De uitgaven zullen doorgaan terwijl het land een nieuw plan voor infrastructuuruitgaven van een biljoen dollar opstelt.

Daarom zal de EUR / USD deze maand vooral de obligatiemarkt volgen. Het 10-jaars rendement bedraagt 1,62%, terwijl het 30-jaars rendement 2,30% is, wat lager is dan hun hoogste niveau dit jaar. Toch zou deze trend een teken van consolidatie kunnen zijn voordat ze weer beginnen te stijgen, aangezien beleggers hogere rentetarieven uit de Verenigde Staten in prijs stellen.

De EUR / USD zal ook reageren op de vooruitgang in de Europese Unie. Hoewel het blok wat betreft vaccinatie achterblijft bij andere landen, is het de laatste tijd goed begonnen te doen. Landen als Duitsland hebben meer dan 30% van hun bevolking ingeënt, meer dan het dubbele van vorige maand.

De belangrijkste gegevens die in mei in de gaten moeten worden gehouden, zijn de Amerikaanse loonlijsten voor niet-landbouwbedrijven, de Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen, en de voortgang op het gebied van infrastructuuruitgaven.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

De EUR / USD was in april over het algemeen bullish. Het bleef in een stijgend kanaal dat hierboven in oranje wordt weergegeven. Vrijdag daalde het paar onder de onderkant van dit channel en zakte naar een dieptepunt van 23 april. Het vormde ook een bearish vlagpatroon op de 4-uur grafiek en bewoog zich onder het 23,6% Fibonacci retracementniveau. Het is ook gedaald tot onder de 25 en 15-daagse voortschrijdende gemiddelden en de Ichimoku wolk. Daarom zal het paar waarschijnlijk in mei blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de retracement van 50% op 1.1925.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld