Bill en Melinda Gates kondigen scheiding aan: wat is de toekomst voor het Gates fortuin?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 4, 2021
  • Bill en Melinda Gates besloten na 27 jaar huwelijk uit elkaar te gaan.
  • Microsoft Corp bleef dinsdag stabiel in de premarket-handel.
  • De echtscheidingsregeling is waarschijnlijk een van de grootste in de geschiedenis.

Na 27 jaar huwelijk zeiden Bill en Melinda Gates dat hun huwelijk onherstelbaar was verbroken toen ze maandag de scheiding aanvroegen in King County in de staat Washington. Bij gebrek aan een huwelijkscontract zorgde de aankondiging ervoor dat regeringen, bedrijven en non-profitorganisaties van over de hele wereld met vragen kwamen over hoe het fortuin zal worden verdeeld.

Microsoft bleef stabiel in de premarket-handel

Het nieuws leidde niet tot volatiliteit bij Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) in de premarket-handel op dinsdag, aangezien het eigendom van Bill Gates in het bedrijf slechts ongeveer 1,4% bedraagt, wat zich vertaalt naar ongeveer £ 18,75 miljard, vergeleken met zijn fortuin van £ 93,77 miljard, wat neerkomt op hij is de vierde rijkste persoon ter wereld. Op het moment van schrijven heeft Microsoft Corp een waarde van £ 1,35 biljoen en een koers-winstverhouding van 33,75.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens TMZ heeft het echtpaar echter een “scheidingscontract” getekend dat het wil dat de rechtbank dit afdwingt. In de indiening op maandag spraken Bill en Melinda Gates de wens uit om hun persoonlijke eigendommen, onroerend goed en schulden te splitsen volgens het scheidingscontract.

De echtscheidingsregeling tussen Bill en Melinda Gates zal naar verwachting een van de grootste in de geschiedenis zijn. In 2019, toen MacKenzie Scott afscheid nam van de CEO van Amazon, Jeff Bezos, was de schikking £ 27,41 miljard waard en won Scott de derde plaats op de lijst van ’s werelds rijkste vrouwen.

Robert Frank van CNBC geeft commentaar op het nieuws

Volgens Robert Frank van CNBC wordt de grotere impact van de scheiding verwacht rond het familiale vermogensbedrijf Cascade Investment en de Bill and Melinda Gates Foundation. Cascade heeft momenteel meer dan £ 54,10 miljard aan holdings, waaronder aanzienlijke belangen in AutoNation, Deere, Canadian National en Republic Services. Met 250.000 hectare land is Cascade ook de grootste landeigenaar van het land. Frank zei:

“De Gates Foundation is de grootste stichting ter wereld met een schenking van 36 miljard pond – ze geeft 3,61 miljard pond per jaar weg. Het is niet langer een echtelijk bezit, dus het is niet onderhevig aan verdeeldheid, maar controle kan een groot probleem worden. Hoewel Bill en Melinda Gates zeiden dat ze zullen blijven samenwerken bij de stichting, zijn experts zonder winstoogmerk bezorgd dat het voor hen moeilijk kan zijn om het eens te worden over hoe die fondsen moeten worden verdeeld, wat de reden is om te steunen, wie de leiding heeft en hoe te investeren. Dat kan grote gevolgen hebben voor de gezondheidszorg, het onderwijs en het milieubeleid.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld