EUR/USD daalt richting 1.1925 terwijl de dollar stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 4, 2021
  • Het EUR/USD paar daalde scherp toen de dollar scherp herstelde.
  • Het paar daalde toen traders uitkeken naar de aankomende Amerikaanse niet-agrarische loongegevens.
  • Technisch gezien is er een mogelijkheid dat het op korte termijn zal blijven vallen.

De EUR / USD zakte naar het laagste niveau sinds 23 april toen de Amerikaanse dollar terugkeerde. Het zakte naar 1.200, wat 1,25% onder het hoogste punt was dit jaar.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

De sterkte van de Amerikaanse dollar wordt hervat

De EUR / USD daalt voornamelijk vanwege de algehele sterke Amerikaanse dollar. De dollarindex is vandaag met meer dan 0,45% gestegen. Het heeft 0,45% gestegen ten opzichte van de Zwitserse frank, 0,60% ten opzichte van de Zweedse kroon en 0,40% ten opzichte van de Canadese dollar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Deze prestatie is waarschijnlijk het gevolg van de haast naar veiligheid nu forextraders wachten op de aankomende Amerikaanse non-farm payroll nummers die deze week op de planning staan voor vrijdag. De obligatierendementen zijn inderdaad sterk gestegen, waarbij de 10-jarige stijging met 1% tot 1,621% en de 30-jarige stijging tot 1,63%. Analisten zijn van mening dat zeer positieve banencijfers de Federal Reserve meer onder druk zullen zetten om over verkrapping te praten.

De sterke Amerikaanse economie speelt ook een rol in de sterkte van de dollar. Uit gegevens van Markit en het Institute of Supply Management (ISM) blijkt dat de fabrikanten in het land het goed doen. Velen van hen staan echter voor grote uitdagingen en hoge aanvoerprijzen. Er is uitgebreid gerapporteerd over de uitdagingen waarmee veel bedrijven worden geconfronteerd vanwege de voortdurende uitdagingen op het gebied van de scheepvaart.

Dat maakte vandaag bekend dat het handelstekort van de VS bleef toenemen. In maart exporteerde het land goederen ter waarde van meer dan $ 200 miljard en importeerde goederen ter waarde van $ 274 miljard. Dit leidde tot een enorm handelstekort van meer dan $ 74 miljard. Deze prestatie was vooral te danken aan de stimulans die importeurs stimuleerde om meer in het buitenland te kopen.

Ondertussen daalt ook de EUR / USD vanwege de divergentie tussen de economieën van de VS en de eurozone. Gegevens die gisteren door Markit werden gepubliceerd, toonden aan dat de productiesector in de eurozone voor aanzienlijke uitdagingen stond. Het blok worstelt ook met de langzame uitrol van het vaccin.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD
EUR/USD technische grafiek

In mijn vooruitzichten voor mei voor het EUR / USD paar zei ik dat de prijs iets zou herstellen en dan de neerwaartse trend zou hervatten. Deze reliëfverzameling was nodig voor het paar om de rechterschouder van het hoofd en schouderspatroon te vormen. Dat gebeurde en het paar is onder het laagste punt van vorige week op 1.2013 gekomen.

Het paar handelt tussen de 23,6% en 38,2% Fibonacci retracementniveaus. Het wordt ook ondersteund door de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA). Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien de bears zich richten op de retracement van 50% op 1.1925, het laagste niveau sinds 13 april.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld