GBP/USD vooruitzichten: omgekeerde H&S wijst op meer winst

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 4, 2021
  • Het GBP/USD paar is weinig veranderd in de aanloop naar de BOE beslissing.
  • Uit gepubliceerde gegevens bleek dat de productiesector het beter doet dan verwacht.
  • Ook de hypotheekmarkt doet het goed, wat de economie ondersteunt.
  • Economen verwachten dat de aanstaande Schotse verkiezingen geen betekenisvolle impact zullen hebben.

De GBP / USD prijs wankelt in de aanloop naar de Schotse verkiezingen die deze week op het programma staan. Het reageert ook op de relatief positieve economische gegevens uit het VK en het aanstaande besluit van de Bank of England (BOE).

GBP/USD
GBP/USD prijsactie

VK economisch herstel aan de gang

De Britse economie herstelt zich sneller dan verwacht. Dit blijkt uit de relatief sterke gegevens over werkgelegenheid, inflatie en detailhandel. Het huidige vaccinatietempo heeft ook bijgedragen aan de ondersteuning van de economie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De GBP / USD reageert vandaag op de positieve PMI cijfers voor de verwerkende industrie in het VK. Volgens Markit zijn de PMI gegevens voor de verwerkende industrie gestegen van 58,9 in maart tot 60,9. Deze stijging was zelfs beter dan de flash PMI van 60,7 die een paar weken geleden werd gepubliceerd.

Markit haalde het sterke herstel aan als gevolg van de grote interne en externe vraag naar industrieproducten uit het VK. Ook klonken veel fabrikanten optimistisch over de branche, waardoor ze de wervingsactiviteit verhoogden. In een notitie zei Rob Dobson van Markit:

“De algemene PMI steeg naar een hoogste punt in de buurt van 27 jaar, doordat de productie en nieuwe bestellingen tegen hogere tarieven toenamen. De vooruitzichten voor de sector worden ook steeds positiever: tweederde van de fabrikanten verwacht dat de productie over een jaar hoger zal zijn.”

De GBP / USD steeg ook na de relatief positieve hypotheekgegevens. In de afgelopen maanden heeft de hypotheeksector het goed gedaan, zoals blijkt uit de robuuste inkomsten van grote geldschieters als NatWest en Lloyds Bank. Volgens de BOE zijn de hypotheekgoedkeuringen in maart gedaald tot 82,7 duizend, terwijl het totale aangeboden bedrag is gestegen tot meer dan 11,3 miljard pond. Dit laatste was groter dan de gemiddelde schatting van meer dan 5,8 miljard pond.

Deze cijfers kwamen een dag voor op het laatste BOE rentebesluit. Economen bij de meeste forex- en CFD brokers verwachten dat de bank de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd zal laten. Donderdag zijn er ook de Schotse verkiezingen. Analisten verwachten dat de uitkomst geen betekenisvolle invloed zal hebben op het pond sterling.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De GBP / USD bewoog de afgelopen weken zijwaarts. Op de dagelijkse grafiek bevindt het paar zich iets boven de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA). Bij nadere beschouwing blijkt dat het een omgekeerd hoofd en schouderspatroon heeft gevormd. In onze gratis forex trading cursussen, zult u merken dat dit een bullish patroon is. Het blijft ook boven het dalende groene kanaal. Daarom is er in mei een mogelijkheid dat het paar zal blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op het hoogste punt van dit jaar op 1.4240. Om dat te doen, moeten ze boven de weerstand van 1.400 komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld