3 belangrijke punten uit het winstrapport van Hilton Worldwide

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 5, 2021
  • Hilton Worldwide blijft achter de schattingen van Wall Street in Q1.
  • Het horecabedrijf had op 31 maart £1,76 miljard aan geldmiddelen en equivalenten.
  • Hilton Worldwide Holdings aandelen daalden met 1,5% op de markt die woensdag werd geopend.

Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT) rapporteerde woensdag haar financiële resultaten voor het fiscale eerste kwartaal, die de schattingen van Wall Street op een zwakke vraag als gevolg van de aanhoudende coronavirus pandemie in de weg bleven.

1. Financiële prestaties

Hilton rapporteerde £ 77,63 miljoen aan verlies in het eerste kwartaal, wat zich vertaalt naar 28,03 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar had het een nettowinst van £ 12,94 miljoen geboekt, of 4,31 pence per aandeel. Gecorrigeerd voor bijzondere posten verdiende het horecabedrijf 1,44 pence per aandeel. Het in McLean gevestigde bedrijf had in het voorgaande kwartaal (Q4) een nettoverlies van £ 161,49 miljoen gerapporteerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hilton waardeerde zijn omzet in het eerste kwartaal op £ 628,23 miljoen, vergeleken met £ 1,38 miljard een jaar geleden. Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal £ 780 miljoen aan inkomsten zou drukken. Hun schatting voor de gecorrigeerde winst per aandeel kwam uit op een hogere 5,03 pence.

2. Kaspositie

Hilton Worldwide had £ 1.760.000.000 van de totale contanten en equivalenten per 31 maart, met inbegrip van geldmiddelen en kasequivalenten ter waarde van £ 32.350.000.

Op valuta neutrale basis zag de Amerikaanse multinational een daling van 38,4% op jaarbasis in de Q1 omzet per beschikbare kamer. Volgens Hilton Worldwide moesten ongeveer 275 van zijn eigendommen in het eerste kwartaal zijn activiteiten stopzetten, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten, vanwege de COVID-19 crisis. Ter vergelijking: 730 van zijn eigendommen hadden een hit in het eerste kwartaal van het voorgaande jaar.

3. Opmerkingen van CEO Christopher Nassetta

In een reactie op het winstrapport zei CEO Christopher Nassetta woensdag:

“Terwijl de toename van COVID-19 gevallen en verscherpte reisbeperkingen, met name in Europa en onze regio Azië-Pacific, de vraag wogen in januari en februari, zagen we een aanzienlijke verbetering in maart en april. We verwachten dat dit positieve momentum zal aanhouden, aangezien vaccins op grotere schaal worden verspreid en onze klanten zich weer veilig voelen op reis. We blijven ons portfolio van hotels op opwindende bestemmingen over de hele wereld uitbreiden, waardoor onze gasten meer opties dan ooit tevoren hebben om een Hilton hotel deel te laten uitmaken van hun plannen naarmate hun reizen worden hervat. “

In apart nieuws op woensdag zei Unilever dat de meerderheid van haar aandeelhouders voor het klimaatactieplan heeft gestemd.

Impact op de aandelenkoers

Hilton Worldwide daalde woensdag 1% in premarket-handel en verloor nog eens 1,5% op de voor handel openstaande markt tegen £ 90 per aandeel versus £ 77 per aandeel aan het begin van het jaar. Op het moment van schrijven wordt het op de NYSE genoteerde bedrijf gewaardeerd op £ 25 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld