NYDIG zegt dat Amerikaanse banken crypto zullen omarmen

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on mei 5, 2021
  • NYDIG en FIS zullen de FIS Digital One Mobile oplossing gebruiken om banken BTC diensten te laten aanbieden.
  • Volgens Robert Guttman zal deze oplossing de kloof overbruggen tussen crypto en traditionele financiën.
  • Door deze samenwerking investeerde FIS ook in NYDIG.

Crypto-bewaarbedrijf NYDIG heeft de handen ineengeslagen met Fidelity National Information Services (FIS), een toonaangevend FinTech-bedrijf om Amerikaanse banken te helpen crypto in hun activiteiten te integreren. De twee bedrijven proberen een oplossing te ontwikkelen waarmee banken hun klanten de mogelijkheid bieden om Bitcoin (BTC) via hun bankrekeningen te kopen, aan te houden en te verkopen. Naar verluidt hebben honderden banken zich al aangemeld voor dit programma, dat de komende maanden live gaat.

De bedrijven zullen deze prestatie bereiken door gebruik te maken van de FIS Digital One Mobile oplossing, waarmee de banken BTC diensten naadloos kunnen aanbieden via een intuïtief platform. Door deze oplossing te integreren, zullen banken hun klanten hun BTC-holdings naast hun fiat-holdings op één enkel platform laten beheren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens Robert Guttmann, de mede-oprichter en CEO van NYDIG, zal deze samenwerking helpen de toegankelijkheid en geloofwaardigheidskloof tussen de crypto en traditionele financiële sectoren te overbruggen. Hij voegde eraan toe dat deze samenwerking zou dienen als een toegangspoort tot een nieuw tijdperk van financiële vrijheid en vertrouwen voor consumenten en hun bankpartners.

In een volgend interview merkte Patrick Sells, het hoofd van Bank Solution bij NYDIG, op dat honderden banken in de VS zich al hebben aangemeld om de oplossing te integreren. Hoewel hij erkende dat de meeste van deze financiële instellingen klein zijn, merkte Sells op dat de twee bedrijven hierover gesprekken voeren met vooraanstaande banken.

De president van NYDIG, Yao Zhao, voegde eraan toe dat deze oplossing zou bijdragen aan een gelijk speelveld voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Volgens haar missen de meeste mensen de middelen om in hetzelfde vermogen te investeren als institutionele beleggers. Wanneer banken deze oplossing integreren, krijgen Amerikaanse ingezetenen echter de kans om BTC te kopen ter waarde van slechts een dollar. Ze voegde eraan toe dat dit een belangrijke stap zou zijn in de richting van economische empowerment.

Naast het ontwikkelen van de oplossing voor banken, kocht FIS Venture, de investeringsafdeling van FIS, zich bij deze deal ook in bij NYDIG. De bedrijven hebben de financiële details van deze investering echter niet bekendgemaakt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld