De volatiliteit van de cryptomarkt wordt agressiever

on mei 5, 2021
  • De crypto-industrie is behoorlijk volatiel, en dat is al geruime tijd zo.
  • De prijzen van veel munten stijgen enorm, ondanks het feit dat BTC niet voorop loopt.
  • Het kan echter slechts een kwestie van tijd zijn voordat BTC terugkeert.

De vluchtigheid van de cryptocurrency-industrie is niets nieuws. De stijgende en crashende prijzen zijn tenslotte niet de beste manier om rijkdom te behouden, maar zijn geweldig voor handelaren die deze kansen gebruiken om laag te kopen en hoog te verkopen om winst te maken.

Het is echter nog steeds interessant om volatiliteit te analyseren, te zien waardoor het wordt veroorzaakt, hoe het de markt beïnvloedt en hoe groot of klein het kan worden. Door dit te onderzoeken, is het gemakkelijk om te ontdekken dat de volatiliteit de afgelopen maand bijzonder agressief was, waarbij de waarde ervan even snel en zo vaak op en neer ging als de cryptoprijzen zelf.

De volatiliteit van de cryptomarkt zet zich voort in mei 2021

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de Crypto Volatility Index (CVI) was de markt in april van dit jaar nogal volatiel en tot dusver lijkt mei net zo volatiel, zo niet meer, te zijn. De CVI-score heeft de afgelopen 30 dagen twee keer de lage waarde van 74 bereikt, om deze lage score te vervangen door een hoge score van 94. Dit is natuurlijk niet de ergste die de markt heeft gezien.

In feite is het nu relatief tam in vergelijking met bepaalde periodes van de afgelopen twee jaar. In januari 2020 was de volatiliteit bijvoorbeeld op een nog lager punt van slechts 60. Drie maanden later schoot het echter omhoog tot bijna 175.

Maar zelfs als we het huidige gedrag van cryptoprijzen vergelijken met die, veel volatielere periodes, is het duidelijk dat de prijs op dit moment verre van rustig is.

Cryptoprijzen gaan snel op en neer

Zoals velen waarschijnlijk weten, is de marktdominantie van Bitcoin al lange tijd onbetwist en als zodanig neigt ’s werelds eerste cryptocurrency de weg te banen voor de rest van de industrie. Typisch, wanneer BTC een prijsdaling ziet, volgen de andere crypto’s de neiging om te volgen, en wanneer deze stijgt, handelt de hele markt in het groen. Tegenwoordig worstelt de Bitcoin prijs echter duidelijk om bepaalde weerstanden te doorbreken, aangezien de munt lijkt vast te zitten tussen twee niveaus – een ondersteuning van $ 48.000 en een weerstand van $ 58.000.

Hoewel Bitcoin niet vooruit lijkt te kunnen gaan, is dat niet het geval met Ethereum (ETH), dat sinds 26 april sterk groeit, totdat het pas ongeveer 20 uur geleden een nieuw record bereikte van $ 3.523.

Ethereum heeft de afgelopen maand uitstekend gepresteerd, terwijl de DeFi-sector bleef floreren en terwijl de NFT-markt beroemdheden begon aan te trekken, hun fans, hele bedrijven en zelfs een paar grote bedrijven. Het netwerk worstelt natuurlijk nog steeds vanwege schaalbaarheidsproblemen en hoge kosten, maar Ethereum is nog nooit zo druk of populair geweest, wat duidelijk tot uiting komt in de prijs.

Wat BTC betreft, er zijn de laatste tijd veel krantenkoppen geweest die zich afvroegen of er betere kansen zijn, of hoeveel munten het beter doen dan ’s werelds grootste bezit. Niet in prijs of marktkapitalisatie natuurlijk, maar als het gaat om prijsprestaties, ja, velen hebben inderdaad BTC overtroffen.

Dogecoin (DOGE) is hier het beste voorbeeld van, aangezien de munt in 2021 met ongeveer 11.000% steeg, momenteel de prijs van $ 0,60 vasthoudt en de op vier na grootste cryptocurrency is, deels dankzij de invloed van Elon Musk, en deels vanwege de de vastberadenheid van de crypto-industrie om Doge op te drijven tot $1.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld