GBP/USD aan de vooravond van een grote uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus Nyaga is een financieel analist en belegger, met meer dan 7 jaar ervaring. Hij heeft bijgedragen aan enkele van de… read more.
on mei 6, 2021
  • Het GBP/USD paar heeft een symmetrisch driehoekspatroon gevormd.
  • Het is licht gestegen na het rentebesluit van de BOE.
  • De bank heeft de rentetarieven en de kwantitatieve versoepeling ongewijzigd gelaten.

De GBP / USD steeg nadat de Bank of England (BOE) haar rentebesluit voor mei had genomen. Het paar zakte aanvankelijk naar 1.3858 en keerde daarna terug naar 1.3917.

GBP/USD
GBP/USD prijs grafiek

Besluit van de Bank of England

De BOE heeft een relatief bescheiden rentebeslissing genomen. Zoals verwacht besloot de centrale bank de rentetarieven ongewijzigd te laten op 0,10%. De stemming was unaniem. De commissieleden stemden ook voor handhaving van het tempo van het kwantitatieve versoepelingsprogramma van 895 miljard pond. Een lid stemde tegen de maatregel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verder, zoals verwacht, verbeterde de bank de vooruitzichten van de Britse economie. Het verwacht nu dat de economie in het eerste kwartaal met 1,5% is teruggelopen. Verder verwacht het dat het bbp zich in het tweede kwartaal sterk zal herstellen, geholpen door de heropening van het land en het steunbeleid van de overheid. Wat inflatie betreft, verwacht het dat de CPI in het vierde kwartaal van het jaar zal stijgen tot boven 2%. De bank zei:

“Het Comité is niet van plan het monetaire beleid aan te scherpen, in ieder geval als er duidelijk bewijs is dat er aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt bij het elimineren van reservecapaciteit en het duurzaam bereiken van de 2% inflatiedoelstelling.”

Britse economie doet het goed

Eerder vandaag reageerde het GBP / USD paar op de relatief sterke PMI-gegevens voor diensten. Volgens Markit is de PMI voor diensten gestegen van 56,3 in maart naar 61,0 in april. Deze stijging was beter dan de verwachte stijging van 60,1.

Eerder deze week lieten de gegevens zien dat de PMI voor de verwerkende industrie ook in april is gestegen. Als zodanig steeg de samengestelde PMI van 56,4 naar 60,7. Daarom is er een verhoogde kans dat de BOE binnenkort begint aan te halen.

Net als alle andere belangrijke valuta, zal de volgende belangrijke katalysator voor de GBP / USD prijs de Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) gegevens zijn die op vrijdag zullen verschijnen. Op basis van de robuuste ADP banengegevens is er een mogelijkheid dat de Amerikaanse economie in april meer dan 800.000 banen heeft toegevoegd. Een sterk banenrapport zal waarschijnlijk bearish zijn voor het GBP / USD paar.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

De grafiek laat zien dat de GBP / USD steeg na het BOE besluit. Het paar heeft ook een symmetrisch driehoekspatroon gevormd. Bij technische analyse is dit meestal een teken dat er een uitbraak in beide richtingen staat te gebeuren. Daarom, aangezien het paar niet is uitgebroken na de BOE beslissing, is er een mogelijkheid dat het dit vóór of na de NFP-gegevens zal doen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld