USD/NOK zou snel kunnen stijgen ondanks het agressieve besluit van de Norges Bank

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 6, 2021
  • Het USD/NOK paar heeft 2 bullish patronen gevormd.
  • Het heeft een bullish vlag en een omgekeerd hoofd en schouderspatroon gevormd.
  • Norges Bank heeft haar beleid niet aangepast, wat betekent dat het op schema ligt voor een renteverhoging.

De USD / NOK veranderde donderdag weinig, zelfs na een relatief agressief rentebesluit van de Norges Bank. Het wordt verhandeld op 8,3372, waar het de afgelopen dagen was.

Norwegian krone
USD/NOK prijsactie

Rentebesluit Norges Bank

De Noorse economie kent een sneller economisch herstel dan de meeste analisten hadden verwacht. Dit herstel werd ondersteund door het stimuleringspakket van de overheid, dat werd gefaciliteerd door het gigantische staatsinvesteringsfonds. Ook ging het land relatief goed om met het coronavirus, terwijl de prijs van ruwe olie ook het herstel heeft aangewakkerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegen deze achtergrond heeft de Norges Bank vandaag haar rentebesluit genomen. Zoals verwacht liet de bank haar belangrijkste rentetarief ongewijzigd op 0,10% en hield vol dat er in de tweede helft van het jaar een renteverhoging zal plaatsvinden. In een verklaring zei gouverneur Oystein Olsen:

“Volgens de huidige beoordeling door de commissie van de vooruitzichten en de risicoverhouding, zal de beleidsrente hoogstwaarschijnlijk in de tweede helft van 2021 worden verhoogd.”

Als de bank stijgt, zal zij de eerste zijn die dit doet, naast andere grote economieën. Dit is opmerkelijk omdat de bank overwoog de rentetarieven in 2020 naar de negatieve zone te duwen. Ook Noorwegen heeft de laagste reële rentetarieven in de ontwikkelde wereld. Dit tarief wordt berekend door rentetarieven en inflatie af te trekken.

Daarom aarzelde het USD / NOK paar, aangezien de bank haar beleid niet veranderde. Zijn verklaring was al bekend omdat het de claim al meerdere keren eerder heeft herhaald. In een nota zeiden analisten van Bloomberg:

“We verwachten dat een herstel van de groei in Q2 de centrale bank in staat zal stellen om in december op te stijgen en in 2022 twee keer te stijgen. De beleidsrente zou tegen het einde van 2024 1,5% moeten bereiken.”

Vooruitblikkend zal het USD / NOK paar reageren op de komende werkgelegenheidscijfers uit de Verenigde Staten. Ze zijn belangrijk omdat ze een rol zullen spelen bij het volgende rentebesluit van de Fed. Als de economie honderdduizenden banen blijft toevoegen, zal de bank onder druk staan om te groeien.

Technische prognose USD/NOK

USD/NOK
USD/NOK technische grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD / NOK de laatste tijd in een krap bereik zat. Dat heeft gezien dat het een bullish vlagpatroon vormt dat in het zwart wordt weergegeven. Het paar bevindt zich iets onder het Fibonacci retracementniveau van 61,8%. Het heeft ook een mogelijk omgekeerd hoofd en schouderspatroon gevormd, wat een bullish teken is. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen nu bulls zich richten op het retracementniveau van 38,2% op 8,4145, wat 1,75% boven het huidige niveau ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld