USD/TRY vormt een oplopende driehoek na het CBRT-besluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 6, 2021
  • Het USD/TRY paar heeft een stijgend driehoekspatroon gevormd.
  • De bank liet de rentetarieven ongewijzigd zoals de meeste analisten hadden verwacht.
  • De focus verschuift naar de Verenigde Staten, waar de overheid NFP gegevens zal publiceren.

De USD / TRY prijs wankelde na het tweede besluit van de Turkse Centrale Bank door Sahap Kavcioglu. Het paar handelt op 8,3133, waar het de afgelopen dagen was.

USD/TRY
USD/TRY prijsactie

CBRT rentebeslissing

Sahap Kavcıoğlu sloot zijn tweede monetairbeleidsvergadering af na zijn verrassende benoeming in maart van dit jaar. Zoals algemeen werd verwacht, besloot hij de rentetarieven voor de tweede maand op rij ongewijzigd te laten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De belangrijkste repo-rente voor één week bleef op 19%, terwijl de rente voor daggeldleningen en -leningen respectievelijk 20,50% en 17,50% bleef. Deze beslissing was in overeenstemming met wat analisten van Bloomberg en Reuters verwachtten.

Het besluit kwam een paar dagen nadat het nationale bureau voor de statistiek in april een relatief bescheiden inflatieverhoging had gepubliceerd. De prijzen stegen voor de zevende maand op rij vanwege de aanhoudende problemen met de scheepvaart, de zwakkere lira en de hogere olieprijzen. Door de tarieven ongewijzigd te laten, gokt de bank er daarom op dat de inflatie een hoogtepunt heeft bereikt en dat deze zal gaan dalen. De bank zei:

“De beleidsrente zal verder worden bepaald op een niveau boven de inflatie om een sterk desinflatoir effect te behouden totdat sterke indicatoren wijzen op een permanente daling van de inflatie en de doelstelling van 5 procent op middellange termijn is bereikt.”

Als zodanig zijn veel analisten van mening dat de CBRT de rente in het derde kwartaal van dit jaar zal verlagen. Bovendien stelde de gouverneur in zijn eerdere geschriften dat lagere tarieven nodig waren om de economie te ondersteunen.

Hij voerde ook aan dat hogere tarieven de neiging hebben tot inflatie te leiden, een mening die door veel economen niet wordt gesteund. In feite is de Braziliaanse centrale bank verhoogde de rentetarieven eerder op de dag en gaf aan dat deze in juni zou stijgen om de inflatie te beteugelen.

Ondertussen zal de aanstaande Amerikaanse non-farm payroll (NFP) een impact hebben op het USD / TRY paar. Woensdag toonden gegevens van ADP aan dat de economie meer dan 700.000 banen toevoegde. En de mediane schatting van analisten die door Reuters zijn ondervraagd, is dat de economie meer dan 800.000 banen heeft toegevoegd. Als dit het geval is, zou de Fed onder grote druk kunnen staan om te verhogen, wat bullish zal zijn voor de USD / TRY.

Technische prognose USD/TRY

USD/TRY
USD/TRY grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD / TRY paar zich in een consolidatiemodus bevindt. Als zodanig zweeft het op de 25 en 15-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden. Het paar heeft ook gevormd wat lijkt op een oplopende driehoek. In onze gratis forex trading cursussen leert u dat zo’n driehoek meestal een bullish teken is. Het gemiddelde werkelijke bereik (ATR), een maatstaf voor de volatiliteit, is ook gedaald.

Daarom is er een mogelijkheid dat het paar binnenkort een grote bullish uitbraak krijgt. Om dit te laten gebeuren, moet het boven de weerstand van 8.4567 komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld