De aandelen van PureCycle Technologies tuimelen sterk

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 7, 2021
  • PureCycle Technologies daalde 26% in premarket-handel en nog eens 20% op de open markt.
  • Hindenburg Research zegt dat PureCycle de slechtste eigenschappen van de SPAC-boom vertegenwoordigt.
  • Het rapport waarschuwt dat PureCycle valse verwachtingen geeft.

PureCycle Technologies Inc. (NASDAQ: PCT) aandelen werden donderdag ongeveer 26% lager gerapporteerd in premarket-handel nadat Hindenburg Research het een ‘schertsvertoning’ noemde.

In zijn rapport benadrukte Hindenburg dat de leidinggevenden van PureCycle, waaronder CEO Mike Otworth, zes andere bedrijven eerder op de beurs hebben genoteerd dan PureCycle. Twee hiervan gingen failliet, drie werden uiteindelijk geschrapt en de laatste boekte een daling van 95%, waarna het werd overgenomen.

De financiële projecten van PureCycle zijn misschien overdreven

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het rapport waarschuwde ook dat de financiële projecten van PureCycle Technologies ook overdreven kunnen worden. Volgens Hindenburg:

“PureCycle is de nieuwste zero-income SPAC met een ESG-thema die openbaar wordt gemaakt met een gedurfd verhaal over hoe het op een dag een revolutie teweeg zal brengen in de kunststofrecyclingindustrie.”

Het nieuws komt meer dan een maand nadat PureCycle zijn bedrijfscombinatie met Roth CH Acquisition 1 (SPAC) heeft voltooid. Volgens het rapport van Hindenburg hebben PureCycle leidinggevenden tot nu toe contante bonussen ter waarde van £ 5,04 miljoen ontvangen toen de SPAC-deal werd gesloten. Ze zullen naar verwachting ook nog eens £ 28,80 miljoen aan compensatie innen voordat het bedrijf een dubbeltje aan inkomsten genereerde.

Roth is berucht vanwege zijn rol bij het noteren van verschillende Chinese bedrijven aan de Amerikaanse aandelenbeurzen. De meerderheid van deze bedrijven werd later geconfronteerd met beschuldigingen van fraude die uiteindelijk tot een ineenstorting leidden. Roth beoordeelde deze bedrijven ook op ‘kopen’ bij IPO om publieke investeerders te misleiden.

Hindenburg’s rapport ging verder met te zeggen:

“Naar onze mening vertegenwoordigt PureCycle de slechtste kwaliteiten van de SPAC-boom; nog een typisch voorbeeld van hoe leidinggevenden en SPAC-sponsors zichzelf verrijken terwijl ze onbewezen technologie en belachelijke financiële projecties naar de openbare markten tillen, waardoor retailbeleggers met de ultieme gevolgen worden geconfronteerd.”

PureCycle moet nog reageren op de beschuldiging

PureCycle moet als reactie nog een officiële verklaring afleggen. Volgens de expert van Hindenburg wordt het bedrijf met hoofdkantoor in Orlando geconfronteerd met problemen op laboratoriumschaal en stelt het plannen om commercieel te worden nog niet uit. Het ontvlambare proces van PureCycle, zo voegden de experts eraan toe, is een “bom”.

Vorige maand richtte Spruce Point zich op een andere speler in de kunststofrecyclingindustrie, Danimer Scientific, met een korte oproep. Sinds 22 april toen het rapport werd gepubliceerd, is Danimer met 21% gedaald op de aandelenmarkt.

PureCycle Technologies opende donderdag voor £ 13,68 per aandeel op de aandelenmarkt en wisselt momenteel handen uit voor £ 10,96. Het op Nasdaq genoteerde bedrijf ging in maart naar de beurs tegen een prijs per aandeel van £ 23,27. Op het moment van schrijven heeft PureCycle Technologies een marktkapitalisatie van £ 1,80 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld