USD/CNY daalt door een gigantisch handelsoverschot in China

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 7, 2021
  • Het USD/CNY daalde na de sterke Chinese handelsgegevens.
  • De export van China is in april met 32,3% gestegen, terwijl de import met 43% is gestegen.
  • Het handelsoverschot van het land groeide tot meer dan $42 miljard.

De USD / CNY prijs daalde na de sterke economische cijfers uit China. Het daalde tot 6,4600, wat 1,80% onder het hoogste punt van maart was.

USD/CNY
USD/CNY prijsactie

De groei in China versnelde

China is naar voren gekomen als de grootste winnaar van de coronavirus pandemie. Het was de eerste grote economie die weer groeide, toen het land in het tweede kwartaal van vorig jaar groeide. Het land heeft het goed gedaan omdat de overheid de pandemie goed heeft aangepakt. Het belangrijkste is dat, aangezien andere landen lockdowns hebben ingevoerd, veel bedrijven hun aankopen uit China hebben opgevoerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de regering is de export in april met 32,3% op jaarbasis gestegen, na een stijging met 30,6% in maart. De stijging was aanzienlijk hoger dan de gemiddelde schatting van 24,1%. In dezelfde periode is de invoer met 43,1% gestegen ten opzichte van 38,4% in maart. Als gevolg hiervan groeide het handelsoverschot tot meer dan $ 42,86 miljard ten opzichte van de vorige $ 13 miljard.

Deze cijfers laten zien dat de economie van het land niet snel vertraagt. De grootste uitdaging is eigenlijk dat de meeste rederijen nu op volle toeren draaien. Ook in belangrijke havens zoals in Californië en Amsterdam is er veel verkeer. Nu de VS een belangrijk infrastructuurplan plant, zou de Chinese export kunnen stijgen.

Het USD / CNY paar reageert ook op de sterke prestaties van de dienstensector. Volgens Caixin is de PMI voor diensten gestegen van 54,3 in maart naar 56,3 in april. Elke waarde boven de 50 is meestal een teken van expansie. Het cijfer is opmerkelijk omdat de dienstensector een van de grootste werkgevers in China is.

Later op de dag zal de USD / CNY reageren op de cijfers van de Amerikaanse non-farm payroll die later op de dag zal verschijnen. Economen bij de meeste forex- en CFD brokers verwachten dat de gegevens aantonen dat het land in april duizenden banen bleef toevoegen. In feite is de uitdaging waar veel werkgevers voor staan, niet genoeg werknemers vinden.

Technische voorspelling USD/CNY

USD/CNY
USD/CNY technische grafiek

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD / CNY prijs deze maand onder druk heeft gestaan. Het paar daalde onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). De Relatieve Sterkte Index (RSI) is gedaald van het overbought niveau van 74 naar een oversold niveau van 25. Het paar zou kunnen blijven dalen nu de markt zich richt op ondersteuning op 6.4200.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld