Dit is waarom ChemoCentryx aandelen vrijdag 60% kelderde

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 7, 2021
  • De FDA adviescommissie zegt dat de voordelen van Avacopan niet opwegen tegen de risico's.
  • Analist Joseph Schwartz verlaagde zijn koersdoel op ChemoCentryx naar £12,16.
  • ChemoCentryx was dinsdag al 43% gedaald op de beurs.

ChemoCentryx Inc (NASDAQ: CCXI) tankte vrijdag ongeveer 60% op de aandelenmarkt omdat de goedkeuring van zijn medicijn voor een auto-immuunziekte op het spel stond.

ChemoCentryx vraagt goedkeuring van de FDA voor Avacopan als behandeling voor aan antineutrofiele cytoplasmatische autoantilichamen (ANCA) gerelateerde vasculitis (of AAV). Volgens analist Joseph Schwartz van SVB Leerink hebben sommige leden van het panel van experts hun bezorgdheid geuit over de onderzoeksopzet, met enkelen eisen dat ChemoCentryx aanvullende tests uitvoert om levertoxiciteit te beoordelen.

Schwartz verlaagde zijn koersdoel voor ChemoCentryx tot £12,16

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Schwartz zei:

“Gezien de overwegend gedeelde stemming, ontbreekt het ons nu aan overtuiging in een positief besluit van de FDA, aangezien het waarschijnlijk lijkt dat het bureau een hardere houding zal aannemen dan het panel.”

Van de in totaal 18 leden van de FDA adviescommissie waarschuwden er acht dat de voordelen niet opwegen tegen de risico’s en dat de veiligheidsresultaten niet voldoende waren om goedkeuring te ondersteunen. De Amerikaanse Food and Drug Administration is niet verplicht de aanbeveling van het panel te allen tijde te aanvaarden, maar vaker wel dan niet.

In de late fase van het onderzoek voor Avacopan, volgens ChemoCentryx, namen 331 patiënten deel die ofwel de standaardkuur met medicijnen kregen of een combinatie met Avacopan. Beide groepen patiënten kregen echter ook glucocorticoïden, die vaak worden gebruikt om de auto-immuunziekte te behandelen, maar die niet officieel werden aangewezen in de ChemoCentryx studie. Volgens Schwartz:

“Het panel van experts en het bureau leken het erover eens te zijn dat het gebruik van niet door studie geleverde glucocorticoïden het moeilijk maakt om de resultaten te interpreteren, waardoor de vergelijking tussen de twee groepen vertroebeld wordt.”

Schwartz benadrukte ook dat met Avacopan behandelde patiënten tekenen van leverbeschadiging vertoonden – een punt van verdere zorg voor de leden van het panel.

ChemoCentryx was dinsdag al 43% gedaald op de beurs

Het nieuws komt slechts enkele dagen nadat ChemoCentryx ongeveer 43% op de aandelenmarkt was gedaald toen de FDA de briefingdocumenten dinsdag openbaarde. Het in San Carlos gevestigde bedrijf is vrijdag geopend voor £ 8,62 per aandeel en is momenteel aan het wisselen tegen een nog lagere £ 7,83 per aandeel. De prijs markeert het laagste punt sinds november 2019.

Ter vergelijking: ChemoCentryx noteerde begin februari een recordhoogte van £ 48,70 per aandeel. Op het moment van schrijven heeft het op Nasdaq genoteerde bedrijf een beurswaarde van £ 552 miljoen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld