4 belangrijke punten uit het DraftKings Q1 inkomstenrapport

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 8, 2021
  • De omzet van DraftKings stijgt in Q1 met bijna 200%.
  • De exploitant van sportweddenschappen rapporteert een groter dan verwacht verlies.
  • DraftKings heeft vrijdag haar verwachting voor het volledige boekjaar verhoogd.

DraftKings Inc. (NASDAQ: DKNG) zei vrijdag dat de omzet in het fiscale eerste kwartaal bijna 200% groeide. Het bedrijf rapporteerde echter een groter dan verwacht verlies in het eerste kwartaal dat meer dan verviervoudigde op jaarbasis.

1. Financiële prestaties

DraftKings noteerde een nettoverlies van £ 247,62 miljoen in het eerste kwartaal ten opzichte van het cijfer een jaar geleden van een aanzienlijk lagere £ 58,71 miljoen. Het in Los Angeles gevestigde bedrijf waardeerde zijn omzet op £ 223,31 miljoen in het eerste kwartaal.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 168,90 miljoen aan inkomsten zou boeken in het afgelopen kwartaal en £ 143,08 miljoen aan nettoverlies. In het voorgaande kwartaal (Q4) had DraftKings een nettoverlies van £ 190 miljoen geregistreerd.

2. Maandelijkse unieke betalers

DraftKings rapporteerde een stijging van 114% in zijn MUP’s (Monthly Unique Payers) in het eerste kwartaal. De exploitant van sportweddenschappen nam elke maand gemiddeld 1,5 miljoen MUP’s aan. Met £ 43,62 steeg de omzet per maandelijkse unieke betalers gemiddeld met 48% in het eerste kwartaal. De verkoop- en marketingkosten van DraftKings waren het afgelopen kwartaal 299,3% hoger.

3. Begeleiding voor het volledige boekjaar

Voor het fiscale jaar 2021 verhoogde DraftKings zijn omzetverwachting op vrijdag tot £ 750 miljoen tot £ 820 miljoen. In zijn eerdere richtlijnen had het dit jaar tot £ 720 miljoen aan inkomsten voorspeld. De nieuwe richtlijn vertaalt zich in een groei van 63% tot 79% op jaarbasis.

4. Opmerkingen van CEO Jason Robins bij CNBC’s “TechCheck”

In een reactie op de legalisatie van kansspelen en de bijbehorende belastinginkomsten, zei CEO Jason Robins op CNBC’s “TechCheck”:

“Ik denk dat we nog heel vroeg zijn. Veel van wat we hopen te doen op het gebied van het genereren van belastinginkomsten, zal vele, vele jaren duren. In dit stadium bevinden we ons in de groeifase van de industrie. Nieuwe staten openen zich, elk jaar meer. We hebben er afgelopen kwartaal twee gelanceerd en zijn begonnen met wereldwijde registratie, wat de markt opende, wat resulteerde in meer registraties in minder dan vijf dagen in januari dan de voorgaande 12 maanden. In Iowa gebeuren er veel spannende dingen. Onze staat met de langste ambtsperiode, New Jersey, kende jaar na jaar een sterke groei. Alles lijkt momenteel echt in een enorme momentumfase te verkeren. Ik denk dat we nog veel mooie jaren voor de boeg zullen hebben.”

Impact op de aandelenkoers

DraftKings opende op vrijdag voor £ 38,22 per aandeel en sloot de reguliere sessie af tegen een lagere £ 34,62 per aandeel. Het aandeel handelt momenteel ongeveer 8% hoger dan het begin van het jaar. Op het moment van schrijven wordt DraftKings geschat op £ 13,77 miljard.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld