Suikerprijs blijft stijgen in de aanloop naar het WASDE-rapport

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 10, 2021
  • De suikerprijs eindigde de sessie van vrijdag op $17,49.
  • Het WASDE-rapport van mei zal de prijsbewegingen in de komende week vormgeven.
  • De neerwaartse trend van de USD/BRL over drie weken heeft de suikerprijs ondersteund.

De suikerprijs blijft in stijgende lijn door een zwakkere Amerikaanse dollar en een stijgende vraag. Op donderdag, steeg tot $ 17,90, dat dicht bij de hoogte punt van één maand van $ 17,98 op 27 april lag. Het eindigde de sessie van vrijdag op $ 17,49, een daling van 0,34%. Het WASDE-rapport van mei zal aanwijzingen geven over de bevoorradingsstatus van de grondstof.

Suikerprijs

Komend WASDE-rapport

De suikerprijs blijft op een stijgende lijn in de aanloop naar het WASDE-rapport van mei op woensdag. In het rapport van april liet USDA haar schattingen voor het suikerverbruik en -aanbod in de VS grotendeels ongewijzigd. De eindstandige aandelen-tot-gebruik ratio bleef op 15,1%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een recent interview met CNBC-TV18 merkte Abinash Verma, directeur-generaal van de Indian Sugar Mills Association (ISMA), op dat de suikerproductie in Brazilië naar verwachting met 7 tot 8 miljoen ton zal afnemen in vergelijking met 2020. Bovendien staat Thailand, dat op de tweede plaats staat. in de suikerexport, heeft de productie gedurende twee opeenvolgende jaren met ongeveer 7 à 8 miljoen ton gedaald. Voor degenen die in grondstoffen willen investeren, biedt het WASDE-rapport van mei aanwijzingen over de bevoorradingsstatus van suiker.

Herstel van de prijzen van ruwe olie

De stijging van de prijs van ruwe olie is een van de factoren die de suikerprijs hebben ondersteund. In de VS is maïs de belangrijkste input voor de productie van ethanol. Evenzo is suikerriet het belangrijkste ingrediënt voor de productie van ethanol in Brazilië.

Ongeveer 73% van de auto’s in Brazilië, wat neerkomt op 27 miljoen voertuigen, gebruikt een mengsel van ethanol en benzine. Vervolgens verhoogt een stijging van de benzineprijzen de vraag naar en de prijs van biobrandstoffen in het Zuid-Amerikaanse land. In de afgelopen week stegen Brent-futures van $ 66 op maandag naar het hoogste punt van de week op $ 70. Het trok zich echter terug en eindigde de sessie van vrijdag op $ 68,20.

Bovendien bevinden de RBOB-benzinefutures zich op een wekelijkse grafiek op het hoogste niveau sinds mei 2018. Het huidige futurescontract van het product vertoont een opwaartse trend vanaf oktober 2020. In de loop van de zes maanden is het gestegen van $ 0,9690 naar $ 2,1269. De verwachte stijging van de wereldwijde vraag naar olie zal de benzineprijzen waarschijnlijk opdrijven. Hierdoor zal de vraag naar biobrandstoffen toenemen. Dat is een bullish katalysator voor de suikerprijs.

Verzwakking van de Amerikaanse dollar

De verzwakkende Amerikaanse dollar heeft de stijging van de suikerprijs verder aangewakkerd. Net als de meeste andere grondstoffen, heeft de suikerprijs een omgekeerde relatie met de waarde van de dollar. Dit komt omdat een zwakkere dollar het goedkoper maakt voor de kopers, waardoor de vraag naar producten zoals suiker toeneemt.

Met name de prijsbewegingen in USD / BRL hebben invloed op de suikerprijs. In de afgelopen week zette het valutapaar zijn neerwaartse trend van drie weken voort. De Braziliaanse real werd sterker ten opzichte van de greenback nadat de centrale bank van het land de rentetarieven verhoogde van 2,75% naar 3,50%. Het gaf verder aan dat het de tarieven verder zou verhogen tot 4,25%. het was de tweede keer dat de Braziliaanse centrale bank de rentetarieven in 2021 verhoogde.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld