USD/NOK vormt een omgekeerd hoofd en schouderspatroon

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 10, 2021
  • De USD/NOK stond onder druk na de zwakke banencijfers in de VS.
  • De Noorse kroon reageerde op de relatief zwakke inflatiecijfers.
  • De relatief hoge prijzen van ruwe olie duwden de kroon ook omhoog.

De USD / NOK daalde vandaag lichtjes na de relatief zwakke Noorse inflatiecijfers en hogere prijzen voor ruwe olie. Het wordt verhandeld op 8.2182, wat iets boven het intradag dieptepunt van 8.1915 is.

USD/NOK
USD/NOK prijsactie

Inflatie in Noorwegen en hogere olieprijzen

De consumentenprijzen in Noorwegen vielen in april tegen toen het economische herstel van het land aanhield. Volgens Statistics Norway is de algemene consumentenprijsindex (CPI) gestegen van -0,3% in maart naar 0,3% in april. Deze stijging lag iets onder de mediane schatting van 0,5%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De prijzen stegen met 3,0% op jaarbasis, een daling ten opzichte van de voorgaande 3,1%. Deze prestatie was vooral te danken aan de prijzen van voedsel en alcoholische en niet-alcoholische dranken. Ze werden gedeeltelijk gecompenseerd door transport- en inrichtingsprijzen.

Ondertussen steeg de kernindex van de consumptieprijzen, zonder de volatiele voedsel- en energieprijzen, met 2,0% na een stijging met 2,7% in de voorgaande maand. Verder steeg de producentenprijsindex van 18,4% naar 22,5%.

Deze cijfers kwamen een week na Norges Bank leverde zijn rentebesluit. De bank liet de rentetarieven ongewijzigd en liet doorschemeren op een mogelijke renteverhoging in de komende helft van het jaar.

Het USD / NOK paar heeft het ook moeilijk vanwege de zwakkere Amerikaanse dollar. De dollarindex is blijven dalen na de tegenvallende Amerikaanse niet-agrarische loongegevens. Uit de gegevens bleek dat de economie in april minder banen heeft gecreëerd dan analisten hadden verwacht. De Arbeidsafdeling heeft ook de spectaculaire loonlijsten in maart verlaagd. Erger nog, het werkloosheidspercentage liep op tot 6,1%.

Verder zijn de prijzen van ruwe olie en andere grondstoffen blijven stijgen. De prijs van Brent steeg tot $ 68,33, terwijl de prijs van West Texas Intermediate (WTI) steeg tot $ 65,40.

Het paar zal woensdag reageren op de laatste inflatiecijfers van de VS en op toespraken van verschillende Fed-leden op dinsdag. Het zal ook reageren op de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen en Noorse BBP gegevens.

Technische vooruitzichten USD/NOK

USD/NOK
USD/NOK grafiek

De 3-uur grafiek laat zien dat de USD / NOK sinds vorige week vrijdag in een steile neerwaartse trend zit. Als gevolg hiervan bevindt de prijs zich op de onderste regel van de Bollinger Bands. Het ligt ook iets onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Het meest opvallende is dat het een omgekeerd hoofd en schouderspatroon heeft gevormd dat meestal een bullish teken is. Daarom is er een mogelijkheid dat het later deze week herstelt. Desalniettemin zal een verplaatsing onder 8.1300 deze voorspelling ongeldig maken,

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld