Twee pro’s bespreken waarom technologieaandelen daalden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 11, 2021
  • Beleggers hebben maandag aandelen van Apple, Amazon, Facebook, Netflix en Tesla gedumpt.
  • De grootste Wall Street indices daalden vanwege de stijgende inflatie.
  • Daniel Flax & Greg Branch geven commentaar op de uitverkoop op CNBC's Squawk Box.

De vrees voor stijgende inflatie die de Federal Reserve ertoe zou kunnen aanzetten het monetaire beleid aan te scherpen, weegt deze week op de belangrijkste Wall Street indices. De benchmark S&P 500 index en de Dow Jones Industrial Average zijn momenteel meer dan 1,5% lager in vergelijking met de afsluiting van vrijdag. De Nasdaq Composite is met meer dan 2% gedaald.

Beleggers hebben maandag bigcap technologieaandelen gedumpt. Apple en Facebook zijn nu 3,5% lager dan de prijs waartegen ze de reguliere sessie op vrijdag sloten. Amazon is 2% gedaald, Netflix is 1,5% gedaald en Tesla is het meest gedaald met 8%.

Daniel Flax voegde zich dinsdag bij CNBC’s “Squawk Box”

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een reactie op de uitverkoop bij technologiegiganten zei senior onderzoeksanalist Daniel Flax van Neuberger Berman op CNBC’s “Squawk Box”:

“Ik denk dat we ons op korte termijn zorgen zullen maken over de groei en stijgende rentetarieven. Maar waar we naar kijken, zijn deze seculiere trends op langere termijn rond mobiele, cloud- en digitale infrastructuur in het algemeen, en die trends blijven naar mijn mening gezond.”

Flax sprak zijn vertrouwen uit dat bedrijven die zich richten op innovatie en het bieden van waarde aan hun klanten uiteindelijk ook zullen slagen om waarde te creëren voor aandeelhouders. Hij citeerde Alphabet Inc., wiens cloudplatform zich richt op zakelijke klanten en Nvidia dat aantrekkelijke groeivooruitzichten heeft rond de seculiere trend van kunstmatige intelligentie.

De analist van Neuberger Berman zag Qualcomm ook als goed gepositioneerd in de wereld van IoT en 5G met solide langetermijn vooruitzichten. Al met al zei Flax, “er is veel te vinden ondanks de haperingen op korte termijn”.

Greg Branch’s opmerkingen bij CNBC’s “Squawk Box”

Veritas Financial managing partner Greg Branch wees dinsdag bij CNBC’s “Squawk Box” op het feit dat de markt opgelucht ademde toen het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zwakkere banencijfers voor april rapporteerde op vrijdag. De laatste interpretaties van het werkgelegenheidsrapport suggereerden echter dat we misschien niet aan de vraag gebonden zijn, maar aan het aanbod. Branch zei:

‘Er gebeuren hier twee dingen tegelijk. Zoals u terecht heeft aangegeven, is inflatie er een van. Naarmate de inflatie stijgt, zal de markt de grootste impact hebben op technologie. Maar het andere is dat we net beginnen aan de periode van moeilijkste vergelijkingen. Bedenk dat we tot het tweede kwartaal niet helemaal gedwongen waren om thuis te blijven en thuis te werken.”

“De markt zet vraagtekens bij de kracht van sommige van die trends en de aanhoudendheid van die trends waarvan die bedrijven hebben geprofiteerd. Dus de markt zal afwachten of die kracht aanhoudt als we beginnen op te komen”, voegde hij eraan toe.

De managing partner benadrukte ook dat secretaris Yellen vorige week heeft aangegeven dat ze een verandering van houding overwegen. Het is dus de moeite waard om naar bedrijven te kijken die kunnen profiteren van hogere opbrengsten en hogere rentetarieven.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld