USD/JPY in krap bereik nu de gezinsuitgaven in Japan stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 11, 2021
  • De USD/JPY wankelt na de laatste cijfers van de Japanse gezinsuitgaven.
  • De uitgaven stegen met 6,2% op jaarbasis.
  • De BOJ waarschuwde ook voor de kwetsbaarheid van de economie van het land.

Het USD / JPY paar veranderde weinig tijdens de Aziatische sessie toen de markt reflecteerde op de laatste gegevens over de bestedingen van huishoudens uit Japan. Het handelt op 108,92, wat 0,50% hoger is dan het dieptepunt van vorige week op 108,33.

USD/JPY
Japanse yen grafiek

De gezinsuitgaven in Japan stijgen

De Japanse economie herstelt van de pandemie van het coronavirus. Uit de laatste cijfers die door het nationale bureau voor de statistiek zijn gepubliceerd, blijkt dat de gezinsuitgaven in maart aan het stijgen waren. In totaal stegen de uitgaven met 7,2% op maandbasis. Dit was beter dan de vorige stijging van 2,4% en was de snelste groei sinds juli vorig jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De uitgaven stegen met 6,2% op jaarbasis na een daling met 6,6% in februari. De maand-op-maand en jaar-op-jaar cijfers waren beter dan analisten hadden verwacht. De gezinsuitgaven zijn een belangrijk cijfer omdat ze de grootste bijdrage leveren aan het bbp van het land.

Het USD / JPY paar reageert ook op de meest recente samenvatting van meningen van de Bank of Japan. De beleidsmakers waarschuwden dat het land met onzekerheden te maken kreeg toen het uit de coronavirus pandemie kwam. Als zodanig benadrukten ze de noodzaak van meer fiscale en monetaire steun voor de economie.

Japan ziet, net als veel Aziatische landen, een sterke vraag naar zijn goederen, zoals machines en auto’s. Het land vecht echter ook tegen de pandemie. In feite heeft het de noodtoestand afgekondigd op een aantal belangrijke locaties, zoals Tokio. Tegelijkertijd is de uitrol van het vaccin relatief langzamer verlopen dan in andere landen.

De USD/JPY reageert ook op de gebeurtenissen in de Verenigde Staten. Vrijdag stelden de niet-agrarische loonlijsten teleur in een grote tegenslag voor de administratie van Biden. De economie zorgde voor slechts 266.000 banen, terwijl het werkloosheidspercentage toenam.

Vooruitkijkend zal het paar reageren op de komende inflatiecijfers in de VS die woensdag naar buiten komen. Het zal ook reageren op verklaringen van de Federal Reserve functionarissen.

Technische analyse USD/JPY

USD/JPY
USD/JPY grafiek

De USD / JPY prijs is teruggekeerd van het dieptepunt van vorige week op 108,33. Op de 4-uur grafiek zit het vast tegen de 25 en 50-dagen exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) op het neutrale niveau van 47 staat. Het paar lijkt ook een hoofd en schouderspatroon, wat meestal een bearish teken is. Daarom zal het waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien de bears zich richten op het dieptepunt van vorige week op 108.33. Desalniettemin zal een beweging boven 109.50 de bearish thesis ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld